Login button
E-mailadres
Wachtwoord

BeterBio zoekt 12 collega ondernemers!

Bij BeterBio geloven we in de kracht van regionale ondernemers.
Wij groeien door anderen te helpen met groeien. Een regionale ondernemer is niet alleen bekend met de regio, de producten en telers uit die regio, maar is vooral iemand die bekend is met haar klanten en zich daar verantwoordelijk voor voelt. Daarom hebben we bij BeterBio ervoor gekozen om met franchisenemers te werken.Een BeterBio-onderneming hoort winstgevend te zijn, maar ook plezierige werkplek te bieden aan de mensen die er werken. Alleen dan kan BeterBio groeien. Groeien naar nieuwe gebieden, naar nieuwe klanten, met nieuwe producten en betere service. Wij zoeken franchisenemers die ambitieus en ondernemend zijn. Mensen die geloven in het concept, het product en de formule die BeterBio heeft ontwikkeld om een bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving. Als franchisenemer ben je verantwoordelijk voor alle taken die regionaal het beste aan te sturen zijn: verkoop en regionale marketing, de bezorging bij de klanten, de bezorgers en hun bezorgbussen. Je kerntaak is het opbouwen van een netwerk met daarbinnen een groeiende groep tevreden klanten. Als franchisenemer kun je er vanuit gaan dat wij de andere zaken goed invullen: inkoop, logistiek, de website en landelijke marketing.

Hoe het werkt
Als franchisenemer krijg je de kans om met relatief weinig middelen snel een bedrijf op te bouwen waar je een goed inkomen uit kunt halen. Jouw netwerk en ambitie kunnen samen met onze kennis, producten en diensten binnen één jaar groeien tot een serieuze speler in de regionale biologische markt. Je klanten nemen verschillende producten af: van groente- en fruitpakketen tot complete receptenboxen, van losse boodschappen tot vaste wekelijkse bestellingen. Een groot deel van de omzet komt uit abonnementen en vaste bestellingen: dit biedt een solide inkomen. Bij BeterBio zorgen we ervoor dat de bestellingen worden ingepakt en klaargezet op klantniveau. Als franchisenemer zorg je ervoor dat de bestellingen altijd netjes en op tijd bij de klant bezorgd worden. Maar vooral ben je bezig met het laten groeien van je klantenbestand: zorgen dat bestaande klanten (tevreden) blijven en nieuwe klanten overtuigen binnen je eigen netwerk, op streekmarkten, beurzen, bij bedrijven en in de media.

Je wordt door BeterBio opgeleid: je wordt bekend gemaakt met de producten, het business model, de backoffice-applicatie en het bezorgen zelf. Daarnaast krijg je advies en begeleiding bij het opzetten van de bezorgroutes. Op strategisch niveau helpen we je marketingplan, de aanpak bij de logistieke uitrol, personeelsbeleid en financiën.

De basis van de franchiseovereenkomst:
 1. BeterBio, de franchisegever, heeft een formule ontwikkeld voor het verkopen en bezorgen van biologische boodschappen aan huis.
 2. Franchisenemers kunnen deze formule exploiteren door regionaal de verkoop en distributie te organiseren.
 3. Het belangrijkste uitgangspunt is wederzijdse erkenning voor elkaars toegevoegde waarde: Zonder BeterBio.nl geen ondernemerskansen voor de franchisenemers, zonder franchisenemers geen snelle marktontwikkeling voor franchisegever
 4. Producten en diensten die centraal door de franchisegever worden georganiseerd -en voor rekening zijn van de franchisegever- zijn in hoofdlijnen:
  1. Ontwikkelen en onderhouden van een centrale webwinkel
  2. Ontwikkelen en onderhouden van het centrale ICT systeem
  3. Het verzorgen van de landelijke marketing
  4. Inkoop en assortimentsbeheer
  5. Inpakken op klantnivo
  6. Centraal prijsbeleid
  7. Beheer van het assortiment
  8. Afhandelen van het klantcontact
  9. Het inkopen en onderhouden van statiegeldkratten
  10. Het opleiden en begeleiden van al het personeel
 5. Producten en diensten die voor rekening van de franchisenemer zijn:
  1. Distributie naar de klant
  2. De bezorgbus (te leasen bij franchisegever)
  3. Aansturen van lokaal personeel en bezorgers
  4. Organiseren en onderhouden centraal uitrijdpunt
  5. Lokale marketing en klantwerving
  6. Afhandelen speciaal / geëscaleerd klantcontact
 6. Vergoeding van de franchisenemer bestaat uit een marge op de maandelijkse omzet.
 7. Zowel franchisegever als franchisenemer voeren een deugdelijke boekhouding, door een accountant gecontroleerd en wederzijds inzichtelijk
 8. Iedereen doet zijn of haar best
De sommen
Een BeterBio bedrijf heb je om van te leven en om winst te kunnen maken. We hebben een voorbeeldbegroting uitgewerkt op basis van gemiddelden van de bestaande regio’s.

Klik hier voor onze brochure met exploitatiebegroting
E-mailadres*
Naam*
 


Leuk! Waar begin ik?
Neem snel contact op via e-mailadres: franchiser@beterbio.nl !EKO logo