Login button
E-mailadres
Wachtwoord
Terug naar overzicht

Asperges AA wit

Koningin der groente, points d’amour, parels van het land, het witte goud. Volop superlatieven om de heerlijke smaak van witte asperges te omschrijven. Het seizoen van het witte goud van Nederlandse bodem loopt tot de langste dag van het jaar.

Asperges zijn vers gegeten het lekkerst. Toch een paar dagen bewaren? Rol ze in een natte theedoek en leg ze in de koelkast. Schil asperges met een dunschiller of aspergeschiller. Doe dit van boven naar beneden en schil naar onderen toe dikker. Snij van het onderste gedeelte een paar centimeter af. Kooktijd tien minuten en nagaren in het kookwater.

Klasse AA zijn gemiddeld dikke asperges.

Dit product kunnen we helaas op dit moment niet leveren!
Als het een seizoensproduct is, zie je hiernaast een overzicht van de seizoenen.
Neem gerust contact op wanneer je vragen hebt over dit product.


Ingrediënten:


Herkomst:NL
Gesneden
1,50
€ 1,75

Over Simon en Titus Galema (hoofdleverancier)Favoriete product: Asperges AA wit

De Zuyderzee asperges komen van Simon Galema en zijn zoon Titus van de Titus Brandsma Hoeve in Marknesse. De naam ‘Zuyderzee asperges’ komt niet uit de lucht vallen. Het stukje grond, waar Simon en Titus hun asperges verbouwen, is voormalig buitendijks gebied. De grondsoort van het perceel is humusrijk blokzijlerzand, het fijnste zand ter wereld met de mineralen en voedingsstoffen, uitermate geschikt voor asperges. De asperges worden ongeveer 8 jaar achter elkaar op hetzelfde land geteeld. Voor de witte asperges wordt de grond waar de plant in staat opgehoogd. De asperges kunnen zo ondergronds groeien en worden gestoken wanneer ze nog geen licht hebben gezien. Zo behouden ze hun witte kleur. Simon en Titus steken in het seizoen elke ochtend de volgroeide asperges uit de grond. Het zand bij deze boerderij is het fijnste zand van de wereld en is met zijn mineralen en voedingsstoffen heel geschikt voor de aspergeteelt.    

Bekijk de website >>

EKO logo