Login button
E-mailadres
Wachtwoord
Terug naar overzicht

Sla romasla / Bindsla

De meest gebruikte naam voor deze bindsla is romaanse of romeinse sla. Door de bladeren bij elkaar te binden blijven de binnenste bladeren zachter en krijgen een gele kleur. Romasla heeft een zoete malse smaak en is goed als rauwkost te gebruiken.

Deze sla is vooral populair in landen als Italië en Spanje. En in Noord-Amerika het onmisbare ingredient voor de bekende Ceasar Salad. Romeinse sla is zeer voedzaam. Een krop bevat tot vijfmaal zo veel voedingsstoffen als een gewone krop sla.


Ingrediënten:


Herkomst:NL
Gesneden
1,50
€ 1,75
In mandje doen

Over Bijzonderland (hoofdleverancier)Favoriete product: Boerenkool gesneden 200 gr

Sinds 1981 teelt Herman van de Woerd zo’n dertig verschillende soorten groente op zijn gemengd landbouwbedrijf Bijzonderland in Nijeveen, een dorpje niet ver van Meppel. Op de Drentse zandgrond doen vooral bladgewassen als sla en kool het goed, maar ook worden hier heerlijke cantaloupe meloenen verbouwd. De koeien zorgen voor natuurlijke bemesting.  Bijzonderland is een ideële plek, waar mensen terecht kunnen die behoefte hebben aan rust of tijdelijk niet in de arbeidsmarkt mee kunnen draaien. Inmiddels vinden vele mensen hun weg naar de boerderij in het Drentse platteland. Sommigen komen voor een re-integratietraject, anderen werken er in het kader van herstel of als agrarische bedrijfshulp.  

Bekijk de website >>

EKO logo