Login button
E-mailadres
Wachtwoord
Terug naar overzicht

Clearspring mikawa mirin

Mirin is een zoete rijstwijn. Je gebruikt het niet om zo te drinken maar in de keuken. Tijdens het bakken verdampt de alcohol uit de saus en blijft alleen zijn zoete smaak achter.

Vanwege de zoete smaak combineert mirin goed met meer zoute sauzen als sojasaus. Samen vormen ze de basis voor een traditionele teriyaki saus.

Mikawa mirin wordt gezien als de beste van Japan. Het wordt op een traditionele manier gefermenteerd en daarna 9 maanden gerijpt. Er wordt geen extra suiker toegevoegd.

Mirin combineert goed met zowel vlees als vis en past ook prima bij groenten of tofoe.
Als basis voor marinades en dressings is mirin heel geschikt.
De saus laat een mooi glanzend laagje achter. Mirin is ook lekker in soepen zoals Japanse ramen of misosoep.

Inhoud: 150 ml
Dit product kunnen we helaas op dit moment niet leveren!
Als het een seizoensproduct is, zie je hiernaast een overzicht van de seizoenen.
Neem gerust contact op wanneer je vragen hebt over dit product.


Ingrediënten:
Kleefrijst* (52%), water en gefermenteerde rijst* (23%). * = Biologisch.

Herkomst:JP
Gesneden
1,50
€ 1,75

Over ClearspringFavoriete product: Clearspring barley miso

Clearspring is opgericht in 1980 door Christopher Dawson met als doel het verspreiden van lekkere traditionele voedingsmiddelen, die passen bij een gezonde levensstijl. Daarnaast wil het bedrijf duurzame landbouw stimuleren en economische stabiliteit geven aan de gemeenschappen die de producten produceren. 

Clearspring is gevestigd in Londen, Engeland. Er werken 23 mensen en die hebben samen 10 verschillende nationaliteiten. De producten van Clearspring zijn gemaakt van biologische ingredienten. In de producten vind je geen geraffineerde ingredienten, zoals suiker. De producten worden gemaakt volgens tradionele methodes en recepten, sommige zijn wel 500 jaar oud. 'Time-tested', zeggen ze dan in Engeland.

Bekijk de website >>

EKO logo