Login button
E-mailadres
Wachtwoord
Terug naar overzicht

Rucola verpakt

Rucola heeft een pittige nootachtige smaak en wordt veel in de Italiaanse keuken gebruikt. Rucola zijn de blaadjes van mosterdkruid en is ook bekend onder de namen roquette, raketsla, notensla en uiteraard mosterdkruid. Het blad is smal, donkergroen van kleur en sterk ingesneden.

De smaak van rucola is pittig, iets bitter en nootachtig. In een dichtgeknoopt plastic zakje is verse rucola een dag of drie, vier houdbaar in de koelkast.

Meng rucola door een andere sla, leg een paar blaadjes op een boterham met kaas, meng het rauw door de pasta of op strooi het over de pizza wanneer die uit de oven komt.

Inhoud: 75 gram

Ingrediënten:
Rucola*, * = Biologisch

Herkomst:IT
Gesneden
1,50
€ 1,75
In mandje doen

Over Jochum de BoerFavoriete product: Wilde tomaten los

Jochum de Boer heeft een tuinbouwbedrijf van een kleine hectare in het Noordfriese Kimswerd. Sinds 1995 teelt hij op biologische wijze producten in de kas. Toen Jochum het bedrijf van zijn vader zou overnemen wist hij dat hij zonder glaswol en op kleinschalige wijze wilde gaan telen. Biologisch bleek perfect bij zijn manier van werken te passen. Diverse groentes komen onder Jochums zorg tot wasdom, bijvoorbeeld paprika, tomaat, bladgewassen en courgette. In totaal worden dertig groentesoorten op dit bedrijf geteeld.  Jochum heeft er plezier in seizoensgebonden te telen en te eten. Van het vroege voorjaar tot laat in het najaar is er een keur aan verse producten te oogsten. Jochum is aangesloten bij Het Frysk Eko Product, een initiatief van elf biologische bedrijven uit Friesland die de biologische streekproducten van Friesland onder de aandacht willen brengen.

Bekijk de website >>

EKO logo