Login button
E-mailadres
Wachtwoord
Terug naar overzicht

Romatomaten

De romatomaat is een heerlijke vlezige tomaat met een lichtzoete smaak. Ideaal voor salades of dungesneden op brood. Vanwege de ovale vorm wordt deze tomaat ook wel pruimtomaat of pomodoro genoemd. De romatomaat is makkelijk te ontvellen en daarom ook goed te gebruiken in warme gerechten zoals ovenschotels of soep.

Om een tomaat te ontvellen kerf je een kruis in de onderkant en dompel je de tomaten heel kort onder in heet water. Met een mesje trek je het vel met gemak van de tomaat.

Ingrediënten:
Roma tomaat*, *= Biologisch

Herkomst:ES
Gesneden
1,50
€ 1,75
In mandje doen

Over Biologische groentekwekerij Groenland (hoofdleverancier)Favoriete product: Aubergine

Ron van Dijk is eigenaar van twee biologisch kasteeltbedrijven; één in Schalkwijk en één in het Betuwse Andel. Hij verbouwt aubergines, paprika's en tomaten voor de afzet naar diverse Europese landen en de Verenigde Staten. Zijn vader, Wim van Dijk, startte in 1964 in Schalkwijk met de teelt van biologische groente en fruit. In 1995 heeft Ron het bedrijf van zijn vader overgenomen. Om verspreiding van ziektes in de plant tegen te gaan zijn de kassen onderverdeeld in vier delen. De kassen hebben een isolatiezeil; dat is een horizontaal gordijn dat ’s nachts gesloten wordt om energie te besparen. En met een eigen warmtekrachtkoppeling is het bedrijf wat betreft elektriciteit zelfvoorzienend. De restwarmte die hierbij vrijkomt wordt gebruikt om de kassen te verwarmen.

Bekijk de website >>

EKO logo