Login button
E-mailadres
Wachtwoord
Terug naar overzicht

Suikermais vers

Maïs komt oorspronkelijk uit Amerika. De suikermaïs is een jonge consumptiemaïs, waarvan de suiker in de korrels nog niet is omgezet in zetmeel.

Verse kolven zijn enkele dagen in de koelkast te bewaren. Verwijder vóór het koken de schutbladeren en draden.

Kook de maïs niet te lang. Hoe langer gekookt, hoe taaier de korrels. Vijf minuten koken en nog tien minuten in het water laten nagaren werkt beter dan 10 minuten koken. Ook geen zout gebruiken tijdens het koken komt de sappigheid ten goede. Vlak voor het opdienen de kolven met roomboter bestrijken, licht met zout bestrooien en de korrels van de kolf afbijten.
Dit product kunnen we helaas op dit moment niet leveren!
Als het een seizoensproduct is, zie je hiernaast een overzicht van de seizoenen.
Neem gerust contact op wanneer je vragen hebt over dit product.


Ingrediënten:


Herkomst:NL
Gesneden
1,50
€ 1,75

Over De Stek (hoofdleverancier)Favoriete product: Suikermais vers

Piet van Sabben en Renée Hoekendijk zijn in 1993 begonnen met biologisch-dynamische tuinderij De Stek in Lelystad. Op De Stek worden vooral zomergroente en kleinfruit geteeld, zoals sla, suikermais, courgette, spitskool, pompoen, rode bessen, aardbeien, kersen en pruimen. Piet en Renée streven naar een continue aanbod van de producten, wat betekent dat ze zaaien op kleine oppervlakten waardoor ze steeds kunnen blijven oogsten. Het is veel handwerk waarbij de kwaliteit van de producten voorop staat.  

Bekijk de website >>

EKO logo