Login button
E-mailadres
Wachtwoord
Terug naar overzicht

Tarwemeel (volkoren) 1kg

Meel en bloem van de Nieuwe Band worden zo veel mogelijk gemalen in molens. Molensteengemalen meel heeft namelijk een ambachtelijke kwaliteit en een karakteristieke smaak. En omdat een molen in principe geen andere energiebron nodig heeft dan wind of water, is molensteengemalen meel en bloem per definitie een duurzaam product.

Het graan wordt traag op molenstenen gemalen. Het maalproces van graan op molenstenen duurt maar een minuut. Zo blijven smaak en aroma behouden. De temperatuur van het meel mag niet boven de 40°C komen. Dit is belangrijk, want boven de 40 graden gaat de kwaliteit achteruit. Het is dus de taak van de molenaar om de stenen goed te koelen.

Gewicht: 1000 gram

Ingrediënten:
Volkoren TARWEmeel*, * = Biologisch

Herkomst:NL
Gesneden
1,50
€ 1,75
In mandje doen

Over De CommandeursmolenDe Commandeursmolen in Mechelen werkt volgens een eeuwenoude traditie waarbij het meel op ambachtelijke wijze op molenstenen gemalen wordt, maar is ook modern bedrijf. Geautomatiseerde productielijnen en mengketels, gekoppeld aan ambachtelijke maaltechniek op stenen. Glimmend RVS naast eeuwenoud eiken. Geavanceerde instrumentatie in een historische omgeving. De huidige molenaar, Raoul Schyns, is de jongste telg van vijf generaties molenaars. Hij beschikt dus over kennis die al generaties lang is doorgegeven. De molen is een door het water van de Geul aangedreven turbinemolen. In 2004 is de renovatie van de waterkracht gerealiseerd. De volautomatische waterkrachtinstallatie heeft nu een vermogen van 38 kW en is uitgerust met kroosthekreiniger en peilbeheersing. Turbine, tandwielkast, generator en netkoppelingskast zijn geheel vernieuwd. De oudste delen van de molen dateren van 1298.

Bekijk de website >>

EKO logo