Login button
E-mailadres
Wachtwoord
Terug naar overzicht

Essentia Port Reserve Ruby

De port is zes jaar lang in grote eikenhouten vaten gerijpt. Het resultaat hiervan is een diep-rode, volle Ruby port. De port is niet gepasteuriseerd of op een andere wijze gestabiliseerd waardoor in de fles wat droesem kan ontstaan.

Wijnadviseur Karel Meesters zegt over deze port: 'Een moderne, soepele en zuivere port, heel modern, mooi soepel, duidelijk fruit, iets kruidig, heel zacht en mooi rond. Gemakkelijke port van goede kwaliteit in de fruitige ruby-stijl.'

Inhoud: 0,75 L
Dit product kunnen we helaas op dit moment niet leveren!
Als het een seizoensproduct is, zie je hiernaast een overzicht van de seizoenen.
Neem gerust contact op wanneer je vragen hebt over dit product.


Ingrediënten:


Herkomst:PT
Gesneden
1,50
€ 1,75

Over EssentiaFavoriete product: Essentia Port Reserve Ruby

De Quinta waar de Essentia port wordt gemaakt verbouwt al sinds 1992 biologische druiven. Destijds besloot de hoofdwijnmaker om een deel van de wijngaarden te gaan gebruiken voor 100% biologische landbouw. Deze wijngaarden waren de eerste gecertificeerde biologische wijngaarden in de Douro en voldoen aan alle EU-eisen aangaande biologische productiemethoden. Er wordt geen kunstmest en chemische gewasbeschermingsmiddelen gebruikt. Onkruid wordt met de hand verwijderd en de druiven met de hand geplukt. Om erosie in de wijngaarden te voorkomen worden op de steile hellingen ook de kleine tractoren niet meer ingezet. In grote eikenhouten vaten ligt de port 6 jaar te rijpen voordat ze gebotteld wordt.

EKO logo