Login button
E-mailadres
Wachtwoord
Terug naar overzicht

Cranberry verpakt

De Amerikaanse veenbes heet in Nederland Lepeltjesheide en in Amerika cranberry. De donkerrode bessen zijn zeer rijk aan vitamine C.

Omdat ze rauw nogal wrang en zuur zijn worden cranberry's eigenlijk altijd verwerkt tot jam, saus, sap, compôte, en wijn. Bekende klassieker is cranberrycompôte bij wild met kerst.

Inhoud: 200 gram
Dit product kunnen we helaas op dit moment niet leveren!
Als het een seizoensproduct is, zie je hiernaast een overzicht van de seizoenen.
Neem gerust contact op wanneer je vragen hebt over dit product.


Herkomst:NL
Gesneden
1,50
€ 1,75

Over Groenhof (hoofdleverancier)Favoriete product: Cranberry verpakt

'Groenhof ambachtelijke cranberry producten' is een kleinschalig biologisch cranberrybedrijf van de familie van Zandwijk. Gelegen tussen de dorpjes Hoorn en Oosterend op Terschelling. Daan runt het bedrijf en sinds 1993 beschikken zij over eigen cranberry velden. In de zomermaanden is het bedrijf tevens pluktuin. Waar iedereen naast aardbeien ook diverse fruitsoorten en prachtige wilde bloemen kan plukken.

Er zijn manieren om cranberry's te oogsten. De droge oogst: als de cranberry’s goed rijp zijn dan worden de bessen geoogst met 'plukbakken'. Dit is een bak met tanden die je in de heide duwt, en bij het terughalen van de bak blijven de bessen achter de tanden haken. En zo worden de bessen van de heide geritst. De droog geoogste bessen worden gebruikt voor de versmarkt.

De natte oogst: dit is de zogenaamde Amerikaanse methode. De velden worden onder water gezet en ze gaan er met een speciale machine doorheen. Dit zorgt ervoor dat alle bessen worden losgetrokken van de planten. De bessen gaan dan drijven en worden met een drijfband bij elkaar getrokken. Vervolgens worden ze in kisten geschept, gespoeld, gedroogd en gesorteerd. Deze bessen vriezen wij in en worden gebruikt voor de productie van jams en compotes.


Bekijk de website >>

EKO logo