Login button
E-mailadres
Wachtwoord
De tuinboon is een heerlijke seizoensgroente die past bij zomerse gerechten door de frisse, soms iets bittere smaak. Ook geven tuinbonen prachtig kleur aan je gerechten. Tuinbonen kun je één keer doppen, voor een extra verfijnde smaak kies je voor dubbeldoppen waarbij je ook het vlies van de boon haalt.

Breng je tuinbonen op smaak met bonenkruid of kies eens voor komijn of munt.

De tuinboon staat in Nederland bekend als een typisch Groningse lekkernij: de molleboon. Mollebonen werden geroosterd in een mol, een soort wok. Waarschijnlijk kwam het recept uit voormalig Nederlands-Indië.


Ingrediënten:


Herkomst:FR
Gesneden
1,50
€ 1,75
In mandje doen

Over Groot Hendrikshoeve (hoofdleverancier)Favoriete product: Doperwten

In het dorpje Elim (Drenthe) zit biologisch bedrijf de Groot Hendrikshoeve. Het wordt gerund door Harm Teelken, samen met zijn vrouw Ans en hun drie kinderen. De Groot Hendrikshoeve is een vollegronds tuinbouwbedrijf en kwekerij. Op 2 hectare worden verschillende soorten groente geteeld. Een deel van het plantgoed wordt zelf in de koude kas opgekweekt. Zoals het past bij een biologisch tuinbouwbedrijf wordt er gebruik gemaakt van wisselteelt, dit houdt de grond gezond en vruchtbaar. Van Groot Hendrikshoeve komen onder andere kapucijners, doperwten, tuinbonen, stoksnijbonen, bosui, bosbiet, prei en aardappelen.

Bekijk de website >>

EKO logo