Login button
E-mailadres
Wachtwoord
Terug naar overzicht

Granaatappel

Met zijn vele pitjes is de granaatappel het symbool voor vruchtbaarheid, liefde en onsterfelijkheid. Volgens de overlevering zou deze vrucht aan de levensboom in het aards paradijs hebben gegroeid. Het sap wordt daarom ook wel eens ‘levenselixer’ genoemd en is zeer gezond.

De donkerrode pitjes en het sap zijn te gebruiken in salades (bijvoorbeeld met rucola en zachte geitenkaas), in toetjes en bij vlees- en gevogeltegerechten, waarbij het sap gebruikt wordt om het vlees te marineren. De smaak is een soort combinatie van appel en bessen.

Dit product kunnen we helaas op dit moment niet leveren!
Als het een seizoensproduct is, zie je hiernaast een overzicht van de seizoenen.
Neem gerust contact op wanneer je vragen hebt over dit product.


Ingrediënten:
Granaatappel

Herkomst:PE
Gesneden
1,50
€ 1,75

Over Narice (hoofdleverancier)Favoriete product: Granaatappel

Op het bedrijf Narice worden biologische granaatappels geteeld. Narice ligt in het westen van Turkije bij de steden Söke en Aydin. Mehmet Daldal is een van de oprichters. Hij vond het altijd al fijn om in de natuur en op het boerenland te zijn, maar was ook geïnteresseerd in techniek. Daarom ging hij landbouwkunde studeren in Izmir. In 1987 begon hij samen met een paar studievrienden het bedrijf Narice. In 2007 schakelden ze  om naar biologisch. Mehmet werd daarmee een van de weinige biologisch werkende granaatappeltelers ter wereld.

EKO logo