Login button
E-mailadres
Wachtwoord
Rode bieten worden ook wel kroten genoemd. Winterbieten hebben een kooktijd van ongeveer een uur, terwijl zomerbieten maar 20 minuten nodig hebben.

Winterbieten zijn minder geschikt om rauw te eten, door de meer gronderige smaak. Na het koken kunnen ze warm of koud (in de salade) verwerkt of gegeten worden.

Ingrediënten:
Rode bieten

Herkomst:NL
Gesneden
1,50
€ 1,75
In mandje doen

Over Harry Venhuis (hoofdleverancier)



Favoriete product: Veldsla

In het noordelijkste puntje van Groningen, in Uithuizermeeden, staan de kassen van Harry en Harma Venhuis. Harry is de derde generatie van de familie die het biologisch glastuinbouwbedrijf Aurora runt. Al van jongs af aan hielp hij mee in de kassen. In 1986, twee jaar nadat hij het bedrijf overnam van zijn vader, schakelde hij om naar biologisch. Harry teelt ongeveer 12 verschillende gewassen in enkel door de zon verwarmde kassen. Omdat extra stoken niet kan, bepaalt de zon het oogstmoment en het aanbod: in de winter bijvoorbeeld veldsla en in de zomer courgettes, koolrabi en paksoi.

EKO logo