Login button
E-mailadres
Wachtwoord
Gember heeft een heerlijke pittige smaak en kan direct vers gebruikt worden. Het is de wortelknol van de gemberplant (djahe). De belangrijkste bestanddelen zijn gingerol en shogaol. Deze stoffen zorgen voor de pittige, hete smaak van gember. Ze hebben een pijnstillende en ontstekingsremmende werking.

Je kunt gember toevoegen aan een glas heet water met bijvoorbeeld citroen en munt, of je kunt het gebruiken als smaakmaker in al je gerechten

Ingrediënten:
Gember

Herkomst:PE
Gesneden
1,50
€ 1,75
In mandje doen

Over Biologische gember (hoofdleverancier)In Shizhuang in de provincie Shandong in China wordt al meer dan 30 jaar gember verbouwd. De omstandigheden zijn er dan ook gunstig. Voor gember zijn warme dagen en koude nachten het juiste klimaat. Vooral richting de oogste wanneer alle energie naar de wordtels van de plant gaat. Wat maakt Chinese gember nou zo bijzonder? De biologische gemberplant in China produceert ongeveer drie keer zoveel gember als op een andere plek. De gember is dankzij de kwaliteit van het droogproces jaarrond beschikbaar. En last but not least er worden geen oerbossen omgehakt om ruimte te maken voor de gemberteelt zoals in andere landen gebeurt. 

 
 
EKO logo