Login button
E-mailadres
Wachtwoord
Terug naar overzicht

Bloedsinaasappel Moro

De moro is een bloedsinaasappel, waardoor het vruchtvlees rood is. De sinaasappels zijn geteeld door Salamita op Sicilië. Het speciale van de bloedsinaasappels van Sicilië is dat ze door de rijke vulkaangrond een diepere rode kleur en vollere smaak hebben dan hun soortgenoten uit andere streken.

De moro is niet alleen een goede perssinaasappel, maar laat zich ook uitstekend uit de hand eten. De smaak is lekker zoet en de schil laat makkelijk los. Verwerkt in toetjes laten ze hun mooie rode kleur zien. Ook in salades te gebruiken met bijvoorbeeld witlof of andijvie. Proef de Siciliaanse zon!Dit product kunnen we helaas op dit moment niet leveren!
Als het een seizoensproduct is, zie je hiernaast een overzicht van de seizoenen.
Neem gerust contact op wanneer je vragen hebt over dit product.
Gesneden
1,50
€ 1,75

Over Salamita (hoofdleverancier)Favoriete product: Bloedsinaasappel Moro

Coöperatie Salamita bevindt zich op het zonovergoten Sicilië. Bij de coöperatie zijn zo’n 120 boeren aangesloten. Ruim driekwart van hen teelt biologisch-dynamische citrusvruchten en groenten, de overige boeren werken biologisch. Door het warme klimaat is het telen op de Siciliaanse grond niet eenvoudig, de grond is droog en kaal. Maar de boeren bemesten de bodem zorgvuldig met een mengsel van koeien-, schapen- en kippenmest. En onder de bomen laten de telers distels, gras en klaver groeien waardoor de bodem gevoed wordt. In vergelijking met Nederland is de gemiddelde bedrijfsgrootte van 5 hectare van de Salamita-boer klein. 

Bekijk de website >>

EKO logo