Login button
E-mailadres
Wachtwoord
Terug naar overzicht

Geitenyoghurt Vliek

Milde geitenyoghurt van geitenboerderij Vliek. Het is een boerderij in het prachtige Ambt-Delden. Hier worden 300 geiten op biologische wijze gehouden. De geitenmelk wordt gebruikt voor het maken van biologische geitenyoghurt en consumptiemelk.

Geitenyoghurt is minder stevig dan koeienyoghurt. Het vetgehalte van de melk schommelt door het jaar heen nogal. In de winter is het vetgehalte het hoogst en dan is de yoghurt steviger. In de zomer is het vetgehalte het laagst en dan is de yoghurt minder stevig.

Inhoud: 500 ml

Ingrediënten:
GeitenMELK*, YOGHURTzuursel* (waaronder Bulgaricus), Bio cultures: Bifidus en Acidofilus,

* = Biologisch

Herkomst:NL
Gesneden
1,50
€ 1,75
In mandje doen

Over Geitenboerderij de VliekFavoriete product: Geitenyoghurt Vliek

Geitenboerderij Vliek in Ambt-Delden is gevestigd op de in 1896 gebouwde boerderij genaamd ‘Erve Dassehaar’. Op deze boerderij worden 300 geiten op biologische wijze gehouden door Pieter Vliek en zijn vrouw. Twee keer per dag worden de geiten gemolken. De melk wordt in de zuivelbereidingsruimte verwerkt tot biologische geitenyoghurt en consumptiemelk. De geiten leven in een grote stal waar ze op stro lopen met 2 m² bewegingsruimte per geit. Daarnaast  hebben ze ook nog eens alle ruimte in de wei. Bij de boerderij hoort 19 hectare grond; deels weiland, deels grasland voor de productie van voer: vers gras en kuilvoer. 

Bekijk de website >>

EKO logo