Login button
E-mailadres
Wachtwoord
Terug naar overzicht

Pompoen zonnepit bol

Dit heerlijke gistbrood is een voor jou vers gebakken brood, met een knapperige korst vol pompoen- en zonnebloempitten. Door het ambachtelijke bereidingsproces heeft het brood een diepe smaak en blijft het langer vers. Om het milieu zo min mogelijk te belasten is de broodverpakking gemaakt van extra dun materiaal.

Bak het brood ca. 8-12 minuten af in een voorverwarmde oven (200-220°C). Laat het brood even afkoelen op een rooster voordat je het aansnijdt.

Inhoud: 600 gram

Ingrediënten:
TARWEbloem*, water, TARWEvolkorenmeel*, zonnebloempitten* (5%),
pompoenpitten* (1%), TARWEgluten*, zout, gist, ROGGEbloem*, enzym (TARWE). * = Biologisch.

Herkomst:NL
Gesneden
1,50
€ 1,75
In mandje doen

Over Voor Dag & DauwOnze bakkers hebben jarenlange ervaring in het bakken van biologisch brood en banket op basis van 100% natuurlijke ingrediënten. Het ‘geheim’ van deze heerlijke broden is tijd. Het merendeel van de tijd zit in het rijzen en rusten voor een optimale smaakontwikkeling en verdieping van het aroma.

Het deeg voor de van Dag & Dauw broden heeft verschillende stappen ondergaan. Eerst wordt het voordeeg gemaakt; een mengsel van water en meel dat 22 uur lang de tijd krijgt om te rijpen! Hierdoor krijgt de smaak alle tijd om zich te ontwikkelen. Daarna wordt dit voordeeg gemengd met water, bloem, meel en zaden voor het 'echte brooddeeg'. Dit deeg wordt tot broden gevormd, die in afzonderlijke rijsbakjes worden gelegd om voor te rijzen. Dit duurt twee uur. Vervolgens wordt het deeg in de koeling gezet, waar het wederom 16 uur kan rusten. Tenslotte wordt het brood afgebakken.

 

Door alle tijd die het deeg heeft gehad om zich te ontwikkelen, smaken de broden smeuïg, mals en blijven daardoor langer lekker vers. De werkwijze zorgt voor een typische authentieke smaak van pure ingrediënten. Deze manier van broodbereiding is gebaseerd op de traditionele wijze van brood bakken waarin tijd centraal stond. Het met de hand bereiden en decoreren van het deeg is een bijzonder en arbeidsintensief proces. 

Bekijk de website >>

EKO logo