Login button
E-mailadres
Wachtwoord
Terug naar overzicht

Winterpostelein

Winterpostelein is knapperig en heerlijk zacht van smaak. De winterpostelein is een eenjarige plant uit de posteleinfamilie. Het is een vorstbestendige bladgroente boordevol mineralen en vitamine C.

Varieer met winterpostelein in salades, soepen en stamppotten.
Dit product kunnen we helaas op dit moment niet leveren!
Als het een seizoensproduct is, zie je hiernaast een overzicht van de seizoenen.
Neem gerust contact op wanneer je vragen hebt over dit product.


Ingrediënten:
Winterpostelein: 130 mg Calcium, 3 mg Ijzer, 1,7 mg Vit. A, 20 mg Vit. C Zomerpostelein : 130 mg Calcium , 3 mg Ijzer, 20mg Vit. C , 1,7 mg Vit. A, Oxaal zuurgehalte 0,9 %

Herkomst:NL
Gesneden
1,50
€ 1,75

Over Michel Boon (hoofdleverancier)In het Westfriese Sijbekarspel, aan een doodlopende weg, doemt te midden van weilanden de kas van Michel Boon op. Een koude kas, onverwarmd dus. Alleen het kleine kamertje dat dienst doet als kantoor en kantine zijn verwarmd. Voor de rest is Michel afhankelijk van de zon. 

Gehuld in een dikke trui buigt hij zich over de groente. Zijn handen verraden dat die zojuist nog door de volle grond zijn gegaan. Hij wijst naar de winterpostelein:

“Kijk, prachtig toch? Voor mij is dit de meest wonderbaarlijke groente die er is. Ondanks dat het in de koude kas staat, groeit het zó mooi. Alleen als het kwik onder nul komt bevriest de plant en kan ik niet oogsten. Gelukkig overleeft winterpostelein de vorst, dus zodra de zon op mijn kas schijnt en de temperatuur omhoog schiet, ga ik door met oogsten."

EKO logo