Login button
E-mailadres
Wachtwoord
Terug naar overzicht

Knappertjes

De familie Wierenga uit Wildervank heeft al sinds 1914 een bakkerij. In 1933 ontwikkelt Hendrik Wieringa het Knappertje; een cracker die als variant diende op de Groninger hardbroden die in die tijd geliefd waren bij landarbeiders en zeelieden. En vandaag de dag nog steeds heel populair is.

“Het is echt een slow food; het deeg heeft een hele dag de tijd om op smaak te komen voordat er Knappertjes van worden gemaakt. Daarnaast is het Knappertje de enige cracker waarin geen vet verwerkt zit.”

Met deze Knappertjes kun je eindeloos variëren. Ze zijn heerlijk bij het ontbijt met boerenkaas en een paar schijfjes komkommer. Of als tussendoortje bij de thee, met roomboter en hagelslag. En wat dacht je van een Knappertje met zelfgemaakte tapenade bij de borrel?

Inhoud: 14 stuksDit product kunnen we helaas op dit moment niet leveren!
Als het een seizoensproduct is, zie je hiernaast een overzicht van de seizoenen.
Neem gerust contact op wanneer je vragen hebt over dit product.


Ingrediënten:
TARWEBLOEM*, bakkerszout, gist, TARWEGLUTENpoeder*, rijsmiddelen: natriumcarbonaat (E500), * = Biologisch

Herkomst:NL
Gesneden
1,50
€ 1,75

Over WieringaIn juli 1914 vestigt Hendrik Wieringa zich als bakker in Wildervank. Hij neemt samen met zijn echtgenote Grietje Munneke de broodbakkerij en winkel over van zwager Hendrik Boer. Negentien jaar later ontwikkelt Hendrik een geheel nieuw soort cracker, een variant op de typisch Groningse hardbroden, in die tijd geliefde kost voor landarbeiders en zeelieden. 

Het nieuwe product krijgt de naam Wieringa’s Knappertjes. Vanaf 1933 bouwt Hendrik Wieringa met zijn Knappertjes een reputatie op in de directe omgeving, maar ook ver daarbuiten. Twintig jaar later, aan het begin van de jaren ’50 van de vorige eeuw, zijn de Knappertjes zo succesvol dat de broers Edo en Jaap Wieringa zich volledig gaan toeleggen op de productie en verkoop. En sinds 1983 is het bedrijf in handen van de derde generatie.

Bekijk de website >>

EKO logo