Login button
E-mailadres
Wachtwoord
Terug naar overzicht

Chocoladeletter melk S (rietsuiker)

Mooie chocoladeletter in de vorm van een S, gemaakt van heerlijke melk chocolade en gezoet met rietsuiker. Leuk voor in de schoen of als cadeautje. En lekker bij de koffie of thee.

Inhoud: 120 gram

Feestdagen assortiment: zolang de voorraad strekt.

Ingrediënten:
Rietsuiker**, CACAOboter** 26.6%, Volle MELKpoeder* 21.6%, CACAOmassa** 10.7%, SOJAlecithine*, * = Biologisch, ** = Fair Trade

Herkomst:NL
Gesneden
1,50
€ 1,75
In mandje doen

Over Happy Chocolate



De producten van Happy Chocolate worden voornamelijk gemaakt van Fairtrade cacao uit Peru (ACOPAGRO) en Ecuador (UNOCACE & Fortaleza del Valle). Fairtrade helpt boeren zoals cacaoboer Lindley Caballero Mendoza een betere plek in de handelsketen te verwerven. De gegarandeerde minimumprijs zorgt voor een betrouwbare bron van inkomsten. De Fairtrade premie gaat naar coöperatie-projecten die resulteren in middelen om te kunnen investeren in een duurzame toekomst. Denk aan het verbeteren van productiviteit, kwaliteit, educatie en gezondheidszorg. Het biologisch keurmerk vult het Fairtrade keurmerk verder aan op het gebied van milieu-, natuur- en dier- vriendelijke werkwijze.

Een herbebossingsproject helpt cacaoboeren in Peru om op de cacaoplantage ook hout- en fruitbomen te verbouwen. Dit bevordert de biodiversiteit, draagt bij aan een evenwichtig klimaat en verbetert de bodemvruchtbaarheid. Goed voor de cacaoplant en de waarborging van de cacao kwaliteit. Door de extra verdiensten, ook uit de verkoop van het fruit en hardhout, wordt het inkomen van cacaoboeren op langere termijn verveelvoudigd. Van iedere verkochte reep gaat €0,05 naar een herbebossingsproject in Peru. Dit project helpt cacaoboeren op weg naar extra inkomen en een succesvol en duurzame cacaohandel. Ieder hapje maakt dus echt verschil.

Tot slot wordt de CO2 uitstoot uit de productie gecompenseerd met het planten van bomen in Peru. Deze repen hebben dus geen negatieve invloed op ons klimaat. Fijn, want een evenwichtig klimaat is belangrijk om cacao succesvol te verbouwen.

EKO logo