Login button
E-mailadres
Wachtwoord
Terug naar overzicht

Emils veganistische mayo

Veganistische mayonaise uit koudgeperste oliën en amandelen. Lekker bij patat, gegrilde groenten of als beleg op een sandwich!

Inhoud: 125 gram

Ingrediënten:
Koolzaadolie* (koudgeperst), appelsap*( uit appelconcentraat), AMANDELEN*, witte wijnazijn*, MOSTERD* (water. MOSTERDZAAD*. appelazijn*. zeezout), zeezout, * = Biologisch

Herkomst:DE
Gesneden
1,50
€ 1,75
In mandje doen

Over EmilsEmils is opgericht door de vrienden Michael Wiese en Jens Wages. Na een carrière waarbij ze beiden het gevoel hadden 'vastgelopen' te zijn, besloten ze samen een bedrijfje te beginnen. Ze wisten eerst nog niet precies wat, alleen dat het iets met eten moest zijn, aangezien ze allebei enorme kookfanaten waren. Daarnaast moest het iets zijn waar ze 100% achter staan, wilden ze geen winstoogmerk en moest iedereen die mee zou werken aan het bedrijf er beter van worden. Het idee om kant-en-klaarsauzen te gaan maken, kwam van Jens. Toen hij op een feestje was proefde hij daar een saladedressing waarin hij zijn eigen recept herkende. Wat bleek: het recept was via een vroegere huisgenoot bij diens moeder terecht gekomen, die had het weer aan anderen doorgegeven en zo was het bij de gastvrouw van het feestje terecht gekomen. Jens dacht: "Als moeders mijn recept aan elkaar doorgeven, heeft het zeker een kans op de markt! En hoeveel mensen zijn er niet die laat thuis komen van hun werk en geen zin meer hebben om nog zelf een saus of dressing te maken? Laten wij er met ons bedrijf voor zorgen dat deze mensen kwalitatief goede en lekkere sauzen kunnen kopen, zonder conserveringsmiddelen."

Toen gingen ze aan de slag. Het bleek nog niet zo makkelijk te zijn, om een dressing te maken zonder conserveermiddelen die ongekoeld toch langere tijd houdbaar is. Na lang experimenteren met verschillende samenstellingen, is het ze toch gelukt. En daar zijn ze behoorlijk trots op. Jens: "Naast onze sauzen, is er eigenlijk nog steeds geen andere saus te vinden die zo lang houdbaar is, zonder toegevoegde stoffen die ze langer houdbaar maken. Je begrijpt dat hij vanaf nu mijn recepten wél geheim zal houden."

Emils gebruikt niet alleen zo veel mogelijk lokale ingrediënten uit de regio, ze zijn ook op andere manieren betrokken bij de regio. Zo hebben ze hun werkplaats in een centrum waar mensen met psychiatrische problemen aan het werk kunnen en werken ze hiermee samen. De cliënten van deze instelling plakken bijvoorbeeld de etiketten op de potjes.


Bekijk de website >>

EKO logo