Login button
E-mailadres
Wachtwoord
Terug naar overzicht

Terschellinger jonge kaas

Deze 5 tot 6 weken jonge ambachtelijk gemaakte kaas is vol romig van smaak.
Drie biologische Terschellinger veehouders leveren hun melk aan kaasmakerij De Terschellinger. De gevarieerde flora in hun weidegebied en het gebruik van alleen eigen ruwvoer zorgt voor een bijzondere melk, die garant staat voor de typische zachte smaak van Terschellinger kaas.
Dit product kunnen we helaas op dit moment niet leveren!
Als het een seizoensproduct is, zie je hiernaast een overzicht van de seizoenen.
Neem gerust contact op wanneer je vragen hebt over dit product.


Ingrediënten:
Gepasteuriseerde koeMELK*, zout, zuursel, vegetarisch stremsel. * = Biologisch.

Herkomst:NL
Gesneden
1,50
€ 1,75

Over Kaasmakerij De Terschellinger



Favoriete product: Terschellinger belegen kaas

Het biologische melkveebedrijf van de familie Zorgdrager-de Vries levert al sinds 1993 hun melk aan kaasmakerij de Terschellinger. Jan-Willem Zeilstra werd in 2004 de eigenaar en kaasmaker van de Terschellinger. Het vak heeft hij nog op de ouderwetse manier in de praktijk geleerd. Aangevuld met de nodige scholing combineert hij de ambachtelijke manier van kaasmaken met de kennis en inzichten van deze tijd. Na 15 jaar in een kaasmakerij aan de wal te hebben gewerkt nam hij zijn ervaring mee naar het eiland om daar zijn eigen kazen, variërend van 0,5 tot 12 kilo zwaar, te gaan maken.  

Drie biologische Terschellinger veehouders leveren hun melk aan kaasmakerij De Terschellinger. De gevarieerde flora in hun weidegebied en het gebruik van alleen eigen ruwvoer zorgt voor een bijzondere melk, die garant staat voor de typische zachte smaak van Terschellinger kaas. 

Bekijk de website >>

EKO logo