3 redenen om een jacuzzi te kopen

Heb je altijd al een jacuzzi in je tuin willen hebben, maar twijfel je of het de investering waard is? Natuurlijk is de keuze uiteindelijk aan jou, maar wij hebben een aantal goede redenen waarom een jacuzzi zeker zijn geld waard is. In het artikel hieronder schrijven we ze voor je uit.

 

Een jacuzzi hoeft helemaal niet zo duur te zijn, bij winkels zoals Elite Wellness kun je een jacuzzi kopen voor een kleine prijs. Deze kun je vervolgens in je tuin, of zelfs op je balkon laten installeren!

Goed voor je mentale toestand

Heel veel mensen werken hard en veel, wat ongemerkt voor veel stress kan zorgen. Veel mensen nemen die stress ook mee naar huis, wat vervolgens op de lange termijn in ernstige gevallen zelfs tot een burn out kan leiden. Het is dan ook enorm belangrijk dat je die stress van je af kunt zetten en dat je even lekker kunt ontspannen. 

 

Een jacuzzi is dé manier om te ontspannen. Door regelmatig een bad te nemen, kun je je stressniveau enorm verlagen. Duik in het heerlijk warme water tussen de bubbels met een ontspannend kopje kruidenthee en laat alles even van je afglijden.

Het bevordert je slaap

Door de intense ontspanning die een jacuzzi verzorgt, wordt je heerlijk slaperig. Een bad in de jacuzzi is dan ook enorm bevorderlijk voor je slaap. Zeker als je last hebt van slapeloosheid is het nemen van een bad in een jacuzzi een slimme keus. Doe dit een uurtje voordat je gaat slapen en neem echt even de tijd om te genieten van de jacuzzi. Laat jezelf helemaal opnemen door de bubbels. Als je dan vervolgens schoon, droog en ontspannen naar bed gaat als je uit de spa komt, ben je heerlijk rozig en kun je fijn slapen.

Het is goed voor je gezondheid

Een bad in de jacuzzi is, net als een bezoekje aan de sauna, erg goed voor je gezondheid. Niet alleen maak je jezelf los van stress, maar verder is het ook goed voor je weerstand. Door het warme water en de massagestralen gaan je aderen verder open staan, waardoor je bloed sneller gaat stromen. Dit zorgt ervoor dat er meer zuurstof bij je spieren en organen kan komen en dat afvalstoffen beter en sneller afgevoerd worden.

 

Het verschil tussen warm (het water van de jacuzzi) en koud (de lucht om de jacuzzi heen) zorgt ook voor een hogere productie van witte bloedcellen. Deze cellen beschermen je tegen bacteriën en virussen, waardoor je minder snel ziek wordt. Je weerstand wordt dus versterkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *