3 tips voor sneller woon- werkverkeer

Het lijkt er momenteel misschien niet op, maar er komt echt weer een tijd dat naar het werk gaan weer de standaard wordt. En we zijn de laatste tijd natuurlijk wel ontzettend verwend. Weinig reistijd. Nog een keertje extra omdraaien in de ochtend. Daarom zijn hier 3 tips om je woon- werkverkeer straks wat sneller te laten verlopen.

#1 Investeer in een goede vouwfiets

Misschien herinner jij je vouwfietsen nog vooral als die ondingen die bijna niet in elkaar te klappen zijn. Die loodzware pakketten die vervolgens vreselijk in de weg staan in de trein en die je op het station weer met veel moeite uit weet te vouwen tot fiets. Waar je dan ook nog eens bepaald niet lekker op kunt fietsen.

 

Die tijd is nu wel geweest. Vouwfietsen hebben zich ontwikkeld en zijn volwassen geworden. De meeste modellen doen nu beter wat je van ze verlangt, namelijk makkelijk in- en uitklappen.

#2 Forensen in alle luxe

Wil je het jezelf nog wat gemakkelijker maken? Overweeg dan eens de aanschaf van een elektrische step met zadel. Daarop zit je prinsheerlijk en rijd je in een oogwenk van je aankomststation naar je kantoor. Sterker nog: veel modellen zijn zo comfortabel dat je er prima grotere afstanden op kunt rijden. Ideaal voor die werkplek die net wat te ver weg is om te fietsen.

 

Houd er wel rekening mee dat een elektrische step – net als scooters – goedgekeurd moet zijn door het RDW om er legaal de weg mee op te mogen.

#3 Speed Pedelec

Over elektriciteit op de openbare weg gesproken… Een Speed Pedelec is de ideale oplossing voor mensen die elke dag lang onderweg zijn door files, maar voor wie fietsen door de afstand eigenlijk niet realistisch is. Dit is een soort combinatie tussen een scooter en een elektrische fiets. Sommige gaan zelfs zo hard dat je er een geel kentekenbewijs voor nodig hebt en dezelfde regels volgt als scooters. Daarmee ben je zo op je werk en je hebt toch meteen je dagelijkse beweging te pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *