3 voordelen van groene grootzakelijke energie

In de hedendaagse samenleving is duurzaamheid een belangrijk onderwerp geworden. Steeds meer consumenten én ondernemers in Nederland wagen de sprong naar een duurzaam leven of een duurzaam bedrijf. Zij stappen bijvoorbeeld over op groene grootzakelijke energie of gaan nog een stapje verder en schaffen zakelijke zonnepanelen aan voor hun onderneming. Een deel van die bedrijven doet dit omdat het volgens de Wet Milieubeheer verplicht is en een ander deel doet dit omdat zij een steentje bij willen dragen aan een betere wereld. Maar wat is er precies zo goed aan groene zakelijke stroom? In dit artikel lees je meer over de voordelen van groene energie voor je onderneming.

Zelfvoorzienend met groene energie voor je bedrijf

Een van de grootste voordelen van groene zakelijke energie is het feit dat je deze vorm van stroom zelf op kunt wekken. Groene stroom wordt namelijk geproduceerd met behulp van natuurlijke bronnen. Voor ondernemers zijn zakelijke zonnepanelen de meest eenvoudige en betaalbare toepassing om eigen duurzame stroom op te wekken. Die zonnepanelen zorgen ervoor dat zonnestralen worden omgezet tot energie. Je kunt er dus voor zorgen dat je met groene grootzakelijke energie zelfvoorzienend wordt wat betreft je energieverbruik. Dat betekent dat je niet meer afhankelijk bent van de wisselende tarieven op de energiemarkt en dat is fijn: die prijzen wisselen nogal eens. Dat kan met grijze energie absoluut niet, waardoor dit een goede reden is om over te stappen op groene grootzakelijke energie.

Groene energie is beter voor de aarde

Wat natuurlijk ook niet mag ontbreken als voordeel van groene stroom is het feit dat deze vorm van energie veel beter is voor het milieu en het behoud van de aarde. Dat komt omdat er bij de productie van groene energie minder CO2 vrijkomt dan bij de productie van grijze stroom. Zoals je misschien wel weet is CO2 een schadelijk uitlaatgas dat het klimaat aantast en uiteindelijk zorgt voor opwarming van de aarde. In verhouding is groene energie dus wat dat betreft al beter voor de wereld. Hierbij is het ook belangrijk dat groene stroom gehaald wordt uit natuurlijke bronnen; zoals hierboven beschreven bijvoorbeeld uit de zon. De wind en water worden ook gebruikt om duurzame energie op te wekken. Deze natuurlijke bronnen zijn onuitputtelijk en zullen altijd bestaan – iets wat niet het geval is voor de bronnen van grijze energie. Grijze stroom wordt namelijk gehaald uit fossiele brandstoffen die op een dag op zullen zijn, omdat ze niet hernieuwbaar zijn.

Je betaalt nooit te veel voor je groene stroom

Het is tot slot natuurlijk ook mooi meegenomen om te weten dat groene energie voor je bedrijf vandaag de dag helemaal niet meer prijzig hoeft te zijn. Waar groene stroom enkele jaren geleden nog opvallend veel duurder was dan grijze energie is het tegenwoordig goed te betalen. Je kunt net als bij grijze energie voor je bedrijf gebruik maken van een zakelijke energievergelijker om de beste aanbieding te vinden. Op Minder.nl vind je zo’n vergelijker waarmee je direct aan de slag kunt gaan. Met die tool vind je altijd een energiecontract met een scherp tarief. Wat je ook moet weten, is dat je als ondernemer nog andere financiële voordelen hebt. Besluit je bijvoorbeeld om zakelijke zonnepanelen af te nemen dan kom je in aanmerking voor diverse vergoedingen. Dit is zo omdat de Nederlandse overheid bedrijven stimuleert om dit soort groene stappen te nemen. Op die manier worden dergelijke energiebesparende maatregelen aantrekkelijker voor ondernemers, omdat het ze in verhouding niet veel meer extra geld kost. Je hebt dus eigenlijk geen excuus meer om niet te gaan voor groene stroom voor je bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *