6 dingen die je niet wist over het populaire festival Tomorrowland

Helaas zitten we midden in de coronacrisis en is het uitzicht op het eerstvolgende festival heel ver weg. We missen het enorm. Daarom duiken we gewoon maar in de geschiedenis van de mooiste festivals van België. Vandaag behandelen we Tomorrowland, zonder twijfel een van de grootste en meest populaire festival van ons landje. We hebben 6 feitjes voor je op een rijtje gezet die je waarschijnlijk nog niet wist!

Boerenfestival

Tomorrowland is eigenlijk maar een boerenfestival. Daarmee bedoelen we dat het immense terrein – dat elk jaar wel weer iets groter wordt – elke editie wordt gehuurd van lokale boeren. In 2018 was het terrein iets meer dan 128 voetbalvelden groot. Daar moesten verdeeld over het weekend dan ook dik 400.000 mensen vertoeven. Dat allemaal dankzij de boer!

Draaien op het water

Op dat immense terrein zijn ook een aantal drijvende stages te vinden. De artiesten die hier draaien moeten met een boot naar deze podia toe. Best wel lachen! Zeker als het heel warm is, wat vaak het geval is, proberen festivalgangers deze stages te bereiken door er naartoe te zwemmen.

Veel meer dagen

Tomorrowland duurde in 2004 en 2005 nog maar 1 dag. Met de populariteit die groeide ging ook het aantal dagen omhoog. Nu is het festival soms zelfs 2 weekenden lang aan de hand. Wist je trouwens dat de organisatie van Tomorrowland jarenlang ook tickets aanbood waarbij je eerst de rest van Europa ontdekte op zijn populairste bezienswaardigheden? Met deze ‘Discover Europe’ tickets ben je dus nog langer zoet en heb je nog langer plezier dan alleen een weekendje.

Prijswinnend festival

Tomorrowland werd in 2015 uitgeroepen tot beste festival van de wereld. Daarnaast ging het tussen 2012 en 2016 vijf jaar op rij met de titel ‘International Dance Music Award’ vandoor. Alleen het UMF (Ultra Music Festival) won deze titel vaker, maar dat is niet zo heel gek als je bedenkt dat zij de award organiseren…

Populair

Zoals gezegd, op het festival in Boom komen veel mensen af. Zo ook veel mensen die drugs gebruiken. In de laatste editie werden naar schatting 460 mensen opgepakt die drugs hadden gebruikt. Zij werden niet alleen opgepakt, maar ook geholpen met hun eventuele drugsverslaving.

Lekker drankje doen

Ook werd er veel bier gedronken op het festival. Verschillende organisaties schatten het aantal biertjes dat bijvoorbeeld in 2018 over de toonbank ging op meer dan 2 miljoen! Dat zijn aardig wat pintjes.