Badkamer kitten: nr. 1 klusje voor de vakman!

Tegenwoordig zijn badkamers de eyecatcher van het huis. Ieder heeft zijn eigen smaak en style in de badkamer. Maar de badkamer moet niet alleen mooi, maar ook functioneel zijn. Dit begint bij het afkitten van de badkamer. Door dit klusje goed te doen voorkom je onder andere vervelende lekkages, loslatende kitlagen en nare schimmels in de sanitaire ruimte. 

Hoge technische eisen

De badkamer moet tegenwoordig voldoen aan hoge technische eisen. Overal waar oppervlakken in aanraking komen met water moet goed worden afgedicht. In de badkamer wordt er voor het afdichten veelal gebruik gemaakt van siliconenkit.

Professionele producten

Het kitten van de badkamer of sanitaire ruimte kun je laten doen door een vakman, maar dat is uiteraard niet noodzakelijk. Het kitten van het sanitair is geen hele moeilijke klus en met de professionele producten van onder andere Ottoseal Pro kan het bijna niet mis gaan.

Van Dijken Pro heeft uitsluitend sanitairkitten in het assortiment die de professionals ook gebruiken. Deze producten zijn van hoge kwaliteit, schimmelwerend en lekkage vrij. De kitten die in Nederland het meest worden gebruikt zijn de Ottoseal S110 en de Ottoseal S125. 

Verschillende kleuren kit

Siliconenkit is in vele kleuren verkrijgbaar, maar ook in transparant, wit en zwart. Voor het mooiste resultaat kies je een kleur die past bij jou en je badkamer. Mocht je de kit willen overschilderen, let dan op dat je een overschilderbare kit kiest, de meeste kitten zijn aanschilderbaar en dus niet overschilderbaar. 

Verwijderen oude kitlaag

Kit verwijderen is ook van belang. De oude kitlaag kun je verwijderen met de Otto Silout en de juiste gereedschappen, welke verkrijgbaar zijn bij Van Dijken Pro.

Proefstukje

Wanneer je gaat beginnen is het belangrijk om eerst te oefenen. Misschien op een stukje papier of karton even proberen hoe hard je in de tube moet knijpen voor de juiste hoeveelheid kit. En je kunt een proefstukje doen, zodat je zeker weet dat je de juiste kit in de juiste kleur hebt voor jouw toepassing. 

Service en advies

Het goed afdichten van de douche, het bad en ander sanitair in de badkamer is dus cruciaal en met het Ottoflex-systeem is dit klusje nr. 1 voor de vakman! Lukt het toch niet helemaal of zijn er nog vragen? Het team van Van Dijken Pro staat klaar om professioneel advies te geven waar nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *