Besparen op je energierekening? Volg deze tips!

De winter is inmiddels in volle gang en in deze tijd van het jaar is ons energieverbruik het hoogst. Ben je benieuwd hoe je op je energieverbruik kunt besparen zodat je de kosten zo laag mogelijk houdt? In dit artikel geef ik je een aantal handige tips, lees dus gauw verder!

Kies een voordelige energiemaatschappij!

Als je wil besparen op je energierekening, is het allereerst van belang dat je een contract afsluit bij een voordelige energiemaatschappij. Dat klinkt natuurlijk logisch, maar toch betalen onnodig veel. De goedkoopste energiemaatschappij vind je door aanbieders onderling te vergelijken. Dus, wil je besparen op je energiekosten? Start dan met energie vergelijken.

Ga slim om met je verwarming!

Veel Nederlanders kunnen een geld besparen op hun energierekening door slimmer om te gaan met hun stookgedrag. Zet bijvoorbeeld ruim voordat je naar bed gaat de verwarming al wat lager. De warmte blijft namelijk nog wel even hangen! En als je de verwarming lager zet, zorg dan dat je hem niet lager zet dan 15 of 16 graden. Zo is je huis de volgende dag weer snel op temperatuur.

Bron: Ikvergelijkonline

Beperk het energieverbruik

De hoogte van het energieverbruik is afhankelijk van een aantal verschillende factoren, zoals de grote van het gezin en natuurlijk het aantal elektrische apparaten dat op het energienet is aangesloten. De energiekosten kun je verlagen door minder frequent gebruik te maken van deze apparaten of apparaten te vervangen door zuinigere alternatieven.

Een aantal andere dingen die je kunt doen om te besparen op je energieverbruik:

  • Haal stekkers uit het stopcontact als je apparaten niet gebruikt. Sommige apparaten verbruiken ook stroom als ze standby staan.
  • Vervang gloeilampen door LED-lampen. LED-lampen zijn namelijk vele malen zuiniger!
  • Doe de was op 30 of 40 graden in plaats van op 60 graden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *