De nieuwe PS5 is vooral sneller en realistischer

Ten opzichte van de PS4 valt de nieuwe PlayStation 5 op door de toegenomen laadsnelheid en door een nog meer realistische weergave. Van enige laadtijd is amper nog sprake bij de PS5. Daar waar je bij de PlayStation 4 nog tussen de tien en vijftien tellen moest wachten op het inladen, is dat in de nieuwe situatie slechts iets meer dan een halve seconde. Ook de kwaliteit van beeld en geluid is aanzienlijk verbeterd ten opzichte van de PlayStation 4.

PS5

Gebruikers onder de invloed van 3D audio

De toename van de snelheid van laden doet de liefhebbers van de PlayStation goed, zoals ze ook al onder de indruk zijn van de 3D audio waarover de PS5 beschikt. Door het toepassen van 3D audio kun je nu ook horen waar de vijand zich bevindt. Het bied nieuwe mogelijkheden voor PS5 games. De controller dan. Want de trouwe Dual Shock controller is ingeruild voor de meer geavanceerde DualSense. Met de controller voel je op welke ondergrond je loopt en ervaar je de spanning van een boog als je een tegenstander wilt vellen echt.

Twee uitvoeringen beschikbaar van de Play Station 5

De PS5 is er overigens in twee uitvoeringen. Je hebt de reguliere, met gewoon een schijfstation. Je kunt echter ook kiezen voor de goedkopere Digital Edition. Deze versie is voordeliger vanwege het ontbreken van een schijfstation. Je werkt nu niet met fysieke games, maar koopt ze online. De PS5 met schijfstation beschikt overigens over een ingebouwde  Blu-ray speler.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *