De onderzoektafelpapier? Lees hier alles over.

De meeste mensen kennen het wel, maar weten niet dat het onderzoektafelpapier betreft. We hebben het dan over het papier dat vooral toegepast wordt in een massage- of een fysiotherapiepraktijk. Met behulp van dit papier ben je steeds in staat de behandeltafel hygiënisch te houden en dat voor zowel de cliënt als de behandelaar. De behandelaar gebruikt standaard voor elke behandeling ook een zeepdispenser. Dan weet je zeker dat het met de hygiëne wel goed zit en dat is natuurlijk erg prettig.

Kies je voor een enkele of een dubbele laag?

Als we kijken naar onderzoektafelpapier, dan zien we dat dit papier er in verschillende afmetingen is en dat je bovendien kunt kiezen uit enkel- of dubbellaags. Natuurlijk wordt zoveel mogelijk gebruikgemaakt van gerecycled papier en wordt gekozen voor een cellulose variant. Dit papier is iets witter dan de gerecyclede versie. Kenmerkend van onderzoektafelpapier is dat je er zeer comfortabel mee werkt en dat het papier vooral praktisch in gebruik is. 

Onderzoektafelpapier is beschikbaar in verschillende breedtes en lengtes

Ook onderzoektafelpapier wordt doorgaans op rol gebruikt. Het papier is in verschillende breedtes en lengtes beschikbaar. Er kan wat dat betreft tegenwoordig echt maatwerk geleverd worden. In vrijwel alle gevallen is bovendien sprake van geperforeerd papier. Dat betekent dat je het papier eenvoudig af kunt scheuren. In het papier is vaak extra natuurlijke vezel verwerkt en ook huisartsen maken vaker en vaker gebruik van onderzoektafelpapier. De hygiëne is gewaarborgd wanneer er gebruikt gemaakt wordt van dit papier. En dat is belangrijk bij de massage- en fysiotherapiepraktijk. 

Ook de zeepdispenser is aan een sterke opmars bezig

Behalve dat er gretig gebruikgemaakt wordt van onderzoektafelpapier is ook de zeepdispenser niet meer weg te denken. In de dispenser wordt zeep gedaan en nadat je de knop van de dispenser hebt ingedrukt, komt er precies de juiste hoeveelheid zeep op je handen vrij. Je hebt ook zeepdispensers die met een sensor werken. Wat dat betreft heeft ook deze dispenser zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld.

En zo kun je steeds hygiënisch en schoon werken

En zo wordt het steeds gemakkelijker om hygiënisch en schoon te werken. Dat gebeurt overigens bij voorkeur met papier dat gerecycled is. Te lang zijn er te veel bomen gekapt voor de papierindustrie. Gelukkig wordt daar nu veel meer rekening gehouden en is recyclen het toverwoord wat betreft papier. En dat is bij onderzoektafelpapier niet anders. Ook worden vaker speciale houtsoorten gekweekt voor papier om, zo de bomen te sparen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *