De zoektocht naar een droombaan

Afgelopen maanden ben ik druk aan het zoeken geweest naar mijn droombaan. Ik had gelukkig in mijn hoofd al duidelijk wat voor baan ik zocht. Na jaren te hebben gewerkt als SEO specialist, was het nu tijd om als Allround Online Marketeer aan de slag te gaan. Op zoek dus naar de ideale online marketing vacature! Maar waar ga je die vinden? Door mijn zoektocht heb ik natuurlijk een aantal tips voor jou die ik graag met je wil delen! 

Branche sites

Waarschijnlijk weet jij net zoals ik op wat voor soort functies jij wilt gaan reageren. Wil jij in de marketing, communicatie of PR gaan werken? Dan is Babbage Company een mooi voorbeeld. Op deze website vind je veel vacatures in deze branche. Zoek jij vacatures in een andere branche, dan zijn daar ook meerdere websites in te vinden.

LinkedIn

LinkedIn is de grootste aanbieder van vacatures en stelt jou in staat om snel contact op te nemen met de ‘aanbieder’. Daarnaast kun jij alvast kijken wie wellicht jouw collega’s worden, aangezien je alle informatie van het bedrijf krijgt te zien. Weet jij al bij welk bedrijf jij wilt werken? Zoek het bedrijf op op LinkedIn en abonneer je op het kanaal. Zo ben jij altijd op de hoogte als er een nieuwe vacature vrij komt.

 

Schakel je netwerk in

Niets werkt zo makkelijk als mensen die je kennen. Vraag eens rond bij vrienden of er een leuke vacature bij hun bedrijf vacant staat. Zij kunnen gemakkelijk jouw naam laten vallen bij een leidinggevende en op deze manier sta jij al vaak met een-nul voor. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *