Drie manieren om je woning te financieren

Steeds vaker zien we dat mensen ervoor kiezen om een woning te kopen in plaats van te huren. Door een woning te kopen, is het huis daadwerkelijk jouw bezit waardoor het voor veel mensen op lange termijn een stuk aantrekkelijker is. Echter is het kopen van een huis de laatste jaren erg duur geworden. Wanneer je een woning op het oog hebt, moet je verschillende berekeningen maken of de woning wel echt betaalbaar is. Er zijn drie verschillende manieren hoe jij een woning kan financieren.

Woning financieren met eigen vermogen

Wanneer je een koophuis op het oog hebt, is het belangrijk om eerst te kijken hoeveel eigen vermogen je wilt gebruiken. Het inbrengen van gespaard geld is namelijk de beste manier om dingen te betalen. Over dit geld betaal je geen rente, waardoor het goedkoopst uit bent. Bijna niemand heeft echter genoeg geld gespaard om een gehele woning uit hun eigen vermogen te kunnen betalen, maar toch is het altijd handig om een deel van de aankoop te doen vanuit je eigen zak. Het enige nadeel van het gebruik van eigen vermogen om een woning te betalen is dat je veel geld uitgeeft in één keer waardoor je weinig geld op je bank houdt voor andere aankopen die je eventueel wilt doen in de toekomst. Wil je bijvoorbeeld nog een auto kopen binnen een paar jaar? Dan is het verstandig om een bepaald bedrag opzij te zetten en niet uit te geven aan de woning.

Woning financieren met schenking van je ouders

Hebben jouw ouders geld gespaard voor jou? Dan mogen ze dit geld schenken wanneer jij een nieuwe woning gaat kopen. Het voordeel hiervan is dat je geen belasting over de schenking betaalt wanneer het geld daadwerkelijk wordt gebruikt voor het kopen of verbouwen van een woning. Ouders mogen namelijk een eenmalige schenking doen van €102.010 wanneer hun kind tussen de 18 en de 40 jaar oud is. Wanneer jouw ouders geld voor jou apart hebben gezet, is dit dan ook de ideale manier om het geld over te zetten.

Woning financieren met hypotheek

Voor de meeste mensen is het afsluiten van een hypotheek noodzakelijk om een woning te financieren. Over het geld wat je leent, moet je een rente betalen aan de kredietverstrekker. Deze hypotheekrente staat niet vast, maar verschilt per aanbieder en is voor iedere persoonlijke situatie anders. Het is belangrijk dat je op zoek gaat naar de aanbieder die jou de laagste hypotheekrente kan aanbieden.

De hoogte van je hypotheek bepalen

Wanneer je op zoek bent naar een hypotheek is het belangrijk dat je van tevoren de hoogte van je hypotheek bepaalt. Wil je een maximale hypotheek afsluiten of kan je met een lager leenbedrag de woning al financieren? Het is belangrijk om hier goed over na te denken.

Hiernaast moet je ook een keuze maken of je een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek neemt. Teven is het ook belangrijk om de looptijd van de hypotheek al te maken.

Vergelijken van hypotheekverstrekkers

Wanneer je weet hoeveel geld je wilt lenen, wat voor type hypotheek je wilt hebben en in welke periode je dit bedrag terug wilt betalen, dan is het tijd om op zoek te gaan naar de kredietverstrekker die jou de voordeligste hypotheekrente biedt. Ga naar rente.nl en vul jouw wensen en gegevens in. Vervolgens krijg je een overzicht van alle aanbieders in Nederland die een hypotheek aanbieden die voldoet aan jouw wensen. Zo vind je eenvoudig en snel zien de hypotheekverstrekker met de voordeligste hypotheek.

De hulp van een hypotheekadviseur

Het vinden van een goede hypotheek kan je dus zelf doen online. Veel mensen zijn echter al snel bang dat ze de verkeerde keuzes maken. Logisch, want een hypotheek drukt zwaar op je financiële huishouden. Voor deze mensen is het handig om professionele hulp in te schakelen bij het vinden van de beste hypotheek. Een hypotheekadviseur helpt jou om een hypotheek te vinden die het beste past bij jouw persoonlijke situatie. Ze kijken naar de verschillende mogelijkheden die er zijn en geven je een onafhankelijk advies geven over welke hypotheek het beste past bij jou. Hiernaast geven ze je natuurlijk ook een advies over waar je deze hypotheek het beste kan afsluiten. Ten slotte helpen ze ook nog als bemiddelaar tussen jou en de hypotheekverstrekker. Op deze manier weet je dus zeker dat je een hypotheek vindt die bij je past en dat je nooit te veel geld zal betalen in de toekomst. Via Rente.nl kom je eenvoudig in contact met een hypotheekadviseur die de hypotheek met de laagste rente voor jou kan bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *