Drie tips om optimaal te kunnen genieten van je tuin

In de lente en de zomer trekt iedereen weer naar buiten. De zon begint te schijnen, de temperaturen lopen op en de regen verdwijnt. Het zijn de ideale omstandigheden om lekker te gaan genieten in je tuin. Hoe zorg je er nou voor dat je optimaal kan genieten van je eigen tuin?

Groen of niet?

Bloemen en planten in de tuin zijn niet alleen hartstikke mooi, maar ook nog eens nuttig. Het zorgt ervoor dat regenwater makkelijker afgevoerd kan worden. Voordat je je hele tuin vol plant met allemaal mooie planten, is het verstandig om na te gaan of je groene vingers hebt. Planten in de tuin hebben nou eenmaal onderhoud nodig. Als je van jezelf weet dat je dit niet gaat doen of dat je er niet goed in bent, kies dan voor onderhoudsvrije planten. Zo heb je toch groen in de tuin, maar hoef je er nauwelijks iets aan te doen.

De juiste meubelen

Belangrijk is het om te weten wat je vooral in de tuin wil gaan doen. Wil je kunnen relaxen en een boek lezen bijvoorbeeld? Dan is een lounge set iets voor jou. Wil je juist met vrienden samen eten en kletsen? Dan is een ander tuinsetje handiger. Daar zit je hoger aan en kan je makkelijker aan eten. Bepaal van te voren dus goed waar je je tuin voor wil gebruiken.

Zon en schaduw

Hoe heerlijk het ook is om in de zon te zitten en lekker bruin te worden, echt goed is het niet voor je. Tenminste, niet als je er te lang in zit. Het is daarom belangrijk om ook schaduwplekken te creëren in de tuin. Vooral op de hete zomerdagen houd je het ook niet vol om in de volle zon te gaan zitten. De schaduwplekken kan je creëren door een overkapping bij je tuinhuisje te plaatsen. Heb je geen tuinhuisje maar heb je wel behoefte aan schaduw? Een parasol of zonnescherm helpt ook al veel.  Op die manier kan je op de hete dagen nog wel genieten van het buiten zijn, maar hoef je dit niet in de volle zon te doen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *