Een beter milieu begint bij jezelf

Ik gooi aan het begin van deze blog er maar eens een cliché uit: “Een beter milieu begint bij jezelf”. Dit is wat ik mij het laatste jaar ook steeds vaker probeer voor te houden. Als ik de laatste jaren de kranten open sla of het journaal kijk, zie ik steeds vaker extreme natuurrampen voorbij komen. Ik ben gaan letten op mijn eigen gedrag en ik zal jullie vertellen in dit artikel wat ik doe en waarom.

Let op het watergebruik

Drinkwater uit een kraan lijkt de gewoonste zaak van de wereld. Ik ben mij eens gaan verdiepen in de totstandkoming van schoon kraanwater. Door het zoeken op afvalwaterzuivering kwam ik terecht op de website van Wazutec.com. Door het lezen van deze informatie werd het mij nog duidelijker dat wij in Nederland zeer bevoorrecht zijn met dit soort goede waterzuiveringsinstallaties en de goede infrastructuur. Hierdoor ben ik nog meer op mijn verspilling gaan letten. Geen onnodige wassen meer draaien, minder vaak en lang douchen en ook de vaatwasser staat alleen nog maar aan wanneer deze helemaal vol zit. 

Weet wat je eet

Op de maandag een lekkere biefstuk, dinsdag een stukje kipfilet en op de woensdag een lekkere gehaktschotel. De hele week aten wij vlees. Tot ik een stukje las over de invloed van de vleessector op de uitstoot van CO2. Ik snap dat we traditioneel gezien een lekker stukje vlees willen eten, maar probeer dit in ieder geval 1x per week te vervangen. Je helpt daarmee de wereld écht te verduurzamen.

Heb jij nog tips? Plaats ze in de reacties. Ik zal de tips meenemen naar de volgende blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *