Een doordachte badkamer

Een badkamer is een belangrijk onderdeel van iemand zijn of haar huis. Het kan een plek zijn waar je even helemaal tot jezelf kan komen, of het is de plek waar je je pas echt wakker begint te voelen na het slapen. Een douche is één van de meest voorkomende voorwerpen in een badkamer. Voor een bad is vaak geen plek, deze is namelijk, afhankelijk van je keuze, (veel) groter dan de ruimte die een douche nodig heeft. Er zijn mensen die, vooral voor het design, ervoor kiezen om de douche in de open ruimte te laten. Dit betekent dat er tijdens het douchen overal water heen vliegt. Om dit te voorkomen kan er gebruik worden gemaakt van een douchecabine. In deze blog gaan we verder in op dit badkamermeubel en andere onderdelen van de badkamer.

Douche

Uiteraard bestaan er veel verschillende modellen. Deze zorgen er allemaal voor dat het water blijft waar het hoort. Een douchecabine kan een maat van 80 bij 80 cm zijn, maar ook 90 bij 90 cm. Wanneer je niet zeker weet waar je smaak eigenlijk ligt kan het verstandig zijn om langs te gaan bij een showroom. Naast de douchecabine zelf kun je ook nog kiezen uit het soort douchekop. Wanneer je kiest voor een stortdouche kies je er ook voor dat je hoofd eigenlijk altijd nat wordt, tenzij je je nek wat verder naar voren uitsteekt of de straal niet recht naar beneden laat komen. Je kunt ook kiezen voor een stortdouche én een kleine kop die aan de muur is bevestigd in plaats van aan het plafond. Deze kan wordt gebruikt om jezelf van dichterbij schoon te spoelen, of om te douchen als je echt niet wil dat je haar nat wordt. In principe blijft het water alleen bij een gesloten douchecabine volledig bij de douche. Als hier geen ruimte voor is kun je ook nog kiezen voor een inloopdouche of een douchewand. Door hier een douchebak onder te zetten loopt tenminste het grootste deel van het water niet door je badkamer. Wanneer je in de winkel de douche hebt gezien kan je de douchecabine online kopen.

Badkamer meubilair

Een douche of een bad nemer een groot deel van je badkamer in beslag. Wat ook zeer belangrijk is voor het uiterlijk van je douche is de wasbak en de spiegel. Dit zijn, naast de wandbekleding, andere grote elementen die het uiterlijk van je badkamer maken tot wat het is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *