Een goede nachtrust in de zomer met deze tips!

We willen allemaal een goede nachtrust. Of dit nou in de zomer, winter, lente of herfst is. Toch zien we dat heel veel mensen slaapproblemen hebben. Ze nemen stres mee hun bed in, slapen te kort, worden veel wakker en nog veel meer. Er bestaan een hoop redenen waardoor mensen niet goed kunnen slapen. In de zomer hebben we vaak te maken met te warme nachten en niet voldoende koele lucht. Hierdoor zweet je meer en kun je niet goed in slaap vallen. Ook hebben we te maken met insecten die het leuk vinden om bij je gezicht te zoomen.

Zorg voor voldoende frisse lucht

Je kamer luchten in de zomer doe je liever niet. De warmte die binnenkomt blijft lang hangen, maar toch is het erg belangrijk dat je frisse lucht in je slaapkamer hebt. Door je gordijnen dicht te doen komt er minder warmte binnen, maar kun je toch je kamer voldoende luchten. Heb je een ventilator? Dan kun je tijdens het luchten je kamer wel ventileren zodat er toch koele lucht ontstaat.

Avondroutine voor de zomer

Een avondroutine is altijd belangrijk, ook in de zomer. Zo wil je niet gestrest je bed in gaan en kun je op verschillende manieren ontspannen je bed in gaan. Leg je telefoon weg, maak een voetenbadje en leg eens je kruik in de vriezer. Je kunt de kruik voor de ventilator leggen zodat er koele lucht ontstaat. Je kunt ook even knuffelen met de kruik als je echt te maken hebt met een hittegolf.

Geen last van insecten

Niks is vervelender dan wakker worden door vervelende muggen in je kamer. Vooral in de lente en zomer hebben we hier last van. Een van de beste manieren om dit te voorkomen, is gebruik maken van een klamboe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *