Een pizzabodem kopen of zelf maken?

Pizza’s zijn ontzettend populair. Alleen in Nederland worden jaarlijks gemiddeld 106 miljoen pizza’s gegeten. Dit is net iets meer dan zes pizza’s per persoon. Hoewel pizza’s in allerlei soorten bij een supermarkt of pizzeria te verkrijgen is, gaan veel mensen tegenwoordig zelf in de keuken aan de slag. Er kan immers niets op tegen een verse zelfgemaakte pizza. Het maken van een pizza kost echter wel wat tijd en moeite. Vooral het maken van het deeg zien veel mensen als een struikelblok. Gelukkig zijn er ook verse kant-en-klare pizzabodems te koop, neem bijvoorbeeld de krokante bodem van Monte Pizza Crust. Maar waar kies je voor? Ga je voor een kant-en-klare bodem of waag je je toch in de keuken? Om een weloverwogen keuze te maken, staan hier een aantal voor-en nadelen op een rijtje:

De voordelen van een kant-en-klare pizzabodem

Wanneer je niet genoeg tijd hebt of simpelweg niet beschikt over veel kookkunsten, is een kant-en-klare pizzabodem zeker een goed idee. Het is niet alleen makkelijk, maar ook lekker. De steenovenbodem van Monte Pizza Crust is bijvoorbeeld gemaakt volgens traditioneel Italiaans recept. Bij elke hap zul je je wanen in het mooie Italië. Een kant-en-klare pizzabodem hoeft dus geen verlies van smaak te betekenen. Bovendien ben je verzekerd van een goede basis voor jouw pizza!

De nadelen van een kant-en-klare pizzabodem

Het grootste nadeel van een gekochte pizzabodem is de versheid. De pizzabodem is natuurlijk niet zo vers als wanneer je hem zelf zou maken en bovendien zijn er vaak ingrediënten toegevoegd om de bodem langer houdbaar te maken. Zelf je pizzabodem maken is dus verser en gezonder.

De voordelen van een zelfgemaakte pizzabodem

Zoals gezegd is een zelfgemaakte pizzabodem ontzettend vers en zorgt dan ook voor de ultieme smaakbeleving. Bovendien kun je de pizzabodem helemaal naar jouw smaak maken. Heb je bijvoorbeeld liever een dunne of een dikke korst? En houdt je van een compacte of luchtige structuur? Jij bent de chef-kok, het is aan jou!

De nadelen van een zelfgemaakte pizzabodem

Een pizzabodem maken vergt wat tijd en moeite. Zeker als je niet vaak te vinden bent in de keuken, kan het een behoorlijke uitdaging zijn. Om een lekkere pizzabodem te maken moet je bijvoorbeeld de juiste verse ingrediënten gebruiken en al snel een paar uur uittrekken. Daarnaast bestaat natuurlijk ook altijd de kans op een mislukte poging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *