Een uitvaart verzekering: Geen hoge kosten bij overlijden Wat is de rede dat je beter voor een uitvaartverzekering kunt kiezen?

Met een uitvaartverzekering heb je alle zekerheid dat jouw nabestaanden geen hoge prijs hoeven te betalen voor een uitvaart als je zelf komt te overlijden. Een uitvaart kan enorm duur zijn. Begrafenisverzekeringen keren een begrafenis uit in natura of in een kapitaal. Kapitaal is een geldbedrag en natura is meestal een standaard uitvaart met alles erop in eraan. Het is helemaal persoonlijk waar jij zelf voor kiest en wat je wensen zijn tijdens de uitvaart. Het geeft zekerheid als je nabestaanden over onvoldoende financiƫle middelen beschikken om de uitvaart te kunnen bekostigen. Begrafenis kosten kunnen oplopen tot wel 10.000 euro.

Vormen van uitvaartverzekeringen

Er zijn diverse begrafenisverzekeringen. De natura en kapitaalverzekering zijn het meest gangbare. Er is ook nog een combinatie uitvaart verzekering en een tweelevenpolis. De natura uitvaart wordt geheel door de verzekeraar vergoed. Er is hierbij meestal geen vrije keuze qua begrafenisondernemer of crematorium. Bij de kapitaalverzekering wordt een vrij geldbedrag uitgekeerd waar de begrafenis of crematie mee bekostigd kan worden. Het is niet verplicht het geld hiervoor te gebruiken. De combinatieverzekering verzorgt zowel een natura uitvaart als geldbedrag voor eventuele extra’s of andere zaken die bekostigd moeten worden. Bij de tweelevenpolis staan beide partners op een polis. De verzekeraar keert uit als een van de twee partners komt te overlijden. Begrafenis kosten van diegene worden dan gedekt.

Uitvaart

Verschillende kenmerken van een overlijdensrisico en uitvaartverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering is voor personen met een hoger risico op overlijden voor een bepaalde einddatum. Indien men tijdens deze periode overlijdt keert de verzekering een geldsom uit. Indien men na de gedekte periode en dus na de einddatum overlijdt, keert de verzekering niets uit. Dit is anders dan een uitvaartverzekering waarbij altijd wordt uitgekeerd, ook na de einddatum. Een begrafenisverzekering is voor iedereen. Zowel jong als oud. Je bent je leven lang verzekerd.

Voor en nadelen begrafenisverzekering

Het grote voordeel van zo een verzekering is dat je zekerheid hebt dat je een begrafenis of crematie naar jouw wens kunt laten plaatsvinden. Nadeel is dat bij een natura uitkering je niet altijd kunt kiezen voor de gewenste begrafenisondernemer en je meestal een standaard uitvaart krijgt zonder extra’s. Indien je tegen een hoger maandbedrag bent verzekerd kun je uiteraard wel een duurdere begrafenis krijgen. Oudere personen of personen die ernstig ziek zijn kunnen worden geweigerd omdat het risico op overlijden te groot is bij het afsluiten van de verzekering en er geen langdurige looptijd plaatsvindt. Echter gelden bij elke verzekeraar weer andere voorwaarden. Ander voordeel is de lage maandpremie van een tientje per maand ongeveer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *