Ga voor duurzaam. Kies een bamboe vloer!

Je ziet het tegenwoordig steeds vaker voorbij komen: bamboe. Van kommetjes en kopjes tot vloeren en zelfs kleding. Het is dé duurzaamheidstrend wat betreft materiaalgebruik. Hoe mooi zou het zijn om een vloer te hebben van dit mooie materiaal? In dit artikel lees je waarom bamboe duurzaam is en wat de voordelen zijn van dit materiaal als vloer.

Wat is bamboe?

Bamboe is een grassoort, met de kwaliteiten van hardhout. Deze sterke plant is makkelijk in onderhoud: het groeit zelfs op plekken waar andere gewassen niet willen groeien en heeft alleen water en zonlicht nodig. Bamboe is onuitputtelijk, het groeit tot wel 1 meter omhoog per dag.

Waarom is een vloer van bamboe duurzaam?

Bamboe is niet gevoelig voor ziekten en parasieten. Hierdoor zijn er geen pesticiden nodig bij de productie van bamboe. Er hoeft ook geen boskap plaats te vinden voor bamboeplantages, deze planten groeien namelijk gewoon door na de oogst. De productie van bamboe is CO2 neutraal, de plant neemt meer CO2 op dan dat er wordt gebruikt tijdens het productieproces. Daarnaast produceert bamboe tot wel 35% meer zuurstof dan bomen.

Voordelen van een bamboe vloer

Dat bamboe een fantastisch materiaal is, weten we inmiddels zeker. Het is dan ook een heel geschikt materiaal om vloeren of andere grote structuren mee te maken. Bamboe is erg veelzijdig en kent de volgende voordelen:

  • Minder krimp en zwelwerking dan massieve houten vloeren door de individuele strips
  • Bamboe is anti-allergisch, antistatisch en zorgt voor een gezond binnenklimaat
  • Werkt brandwerend door de hoge dichtheid van het materiaal

Nadelen van bamboe vloeren

Bamboe heeft meer voor- dan nadelen. Het enige nadeel aan bamboe is de prijs. Je betaalt meer voor een bamboe vloer dan voor een houten vloer. Daarentegen gaat een bamboe vloer wel heel erg lang mee.

Verschillende soorten bamboe vloeren

Net als bij lamelparket, zijn bamboe vloeren verkrijgbaar in verschillende plankbreedtes en kleuren. Het doet daarom niet onder aan andere soorten vloeren. Alle bamboevloeren geven een prachtige natuurlijke uitstraling met een unieke uitstraling. Je haalt echt een eyecatcher in huis! Voor welke zou jij gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *