Vegan cosmetica: begrijp de voordelen van het gebruik van dit product

Veganisme is een levensfilosofie die ernaar streeft alle vormen van uitbuiting en wreedheid jegens dieren voor voedsel, kleding of enig ander doel uit te sluiten.

Veganisme is dus niet alleen een dieet dat de inname van alle levensmiddelen van dierlijke oorsprong beperkt. Naast het uitsluiten van voedingsmiddelen zoals vlees, eieren, melk, honing, enz., streeft de veganist er ook naar om de consumptie van elk product of dienst die gebruik maakt van dieren uitbuiting te elimineren. Dit gaat door de mode-industrie, entertainment, farmaceutica, en cosmetica.

Wie denkt dat de cosmetica-industrie alleen ingrediënten als melk en honing gebruikt bij de samenstelling van haar producten, vergist zich. Integendeel: in de traditionele cosmetica worden zelfs dierlijke eiwitten gebruikt, zoals het bekende collageen.

De vegan gezichtsverzorging is vrij van dierlijke ingrediënten, maar is niet per se biologisch en/of natuurlijk! Dat wil zeggen dat zij niet-natuurlijke ingrediënten in hun samenstelling kunnen hebben.

Wat zijn de voordelen van vegan gezichtsverzorging?

 

Zij zijn biocompatible met de huid

De overgrote meerderheid van de vegan gezichtsbehandelingen heeft het voordeel dat ze biocompatible zijn met de huid, dat wil zeggen dat ze een snellere esthetische behandeling geven, omdat ze sneller door ons huidweefsel worden geabsorbeerd.

Bijgevolg merken we veel sneller de resultaten van een gehydrateerde en herstelde huid dan wanneer we traditionele producten gebruiken.

 

Behandelt zonder schade aan te richten

Een andere factor die veganistische cosmetica tot een goede optie maakt, is dat ze, kort gezegd, huid en haar behandelen zonder schade aan te richten, omdat ze in hun samenstelling geen producten bevatten die ernstige allergieën kunnen veroorzaken of de haarvezel kunnen verzwakken.

Het merendeel van de cosmetica behandelt huid en haar op een meer natuurlijke wijze, waardoor bijwerkingen worden tegengegaan.

Een gezonder leven en zonder wreedheid!

Boven al die voordelen staat de factor dat we gezonder en zonder wreedheid kunnen leven! Het lijkt ons volstrekt oneerlijk om ten koste van dierenmishandeling van een “mooiere” huid te genieten, vooral als we bedenken dat ook veganistische cosmetica zulke bevredigende resultaten opleveren.

Waarom is het belangrijk om vegan gezichtsverzorging te consumeren?

Door veganistische cosmetica te gebruiken in uw schoonheidsritueel beschermt u niet alleen uw gezondheid, maar ook de natuur. Het effect is immers veel geringer, aangezien dieren niet worden uitgebuit om de esthetiek van de mens ten goede te komen.

En ja, u zult in uw dagelijkse verzorging toch meer natuurlijke producten opnemen, die minder schade, allergieën en schadelijke effecten op uw gezondheid zullen veroorzaken. Veganistische cosmetica zijn dus een alternatief voor wie op zoek is naar een natuurlijker leven en de voordelen daarvan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *