Griep? Infectie? Test het zelf thuis!

Er is waarschijnlijk nog nooit zoveel gesproken over de griep als in 2020 en in 2021. De komst van het coronavirus heeft er wereldwijd voor gezorgd dat we ook heel anders zijn gaan kijken naar de griep. Want hoewel de impact van het coronavirus groot is, de symptomen verschillen vaak niet van een ‘normale’ griep. Dit maak het lastig om te ontdekken of je besmet bent met het coronavirus. Gelukkig zijn er inmiddels voldoende methoden om hier snel en veilig achter te komen.

Teststraten GGD overvol

Wie vorig jaar griepverschijnselen had werd opgeroepen om zich te laten testen bij de GGD. Dit deed men dan ook massaal, waardoor de GGD al het werk niet meer aankon. Voor jij als individu heb je er baat bij om zo snel mogelijk te weten of je het virus te pakken hebt. Je blijft er immers meerdere dagen voor thuis en dit zorgt er onder andere voor dat het moeilijker is om je werk uit te voeren. 

Er zijn daarom gelukkig voldoende alternatieven. Zo kun je nu zelf thuis een coronatest doen. Het bedrijf How Are You Diagnostics maakt dit mogelijk. Je voert de test uit en stuurt vervolgens een sample naar het lab toe. Vervolgens ontvang je via je smartphone de uitslag.

Behalve het doen van een coronatest, zijn er ook andere testen die je zelf (thuis) kunt doen. Zonder hiervoor naar de huisarts te gaan. Denk bijvoorbeeld aan het doen van een zelfafnametest voor diabetes. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *