Hardlopers zijn doodlopers

Hardlopers zijn doodlopers, een bekend spreekwoord uit de Nederlandse taal. Het houdt in dat wanneer je te snel van start gaat je op het eind geen puf meer over hebt. Dit geld nu precies voor beginnende hardlopers. Elk jaar zien artsen en therapeuten deze doelgroep in grote getalen binnen komen. Mensen die bijvoorbeeld gaan trainen voor de marathon of sporters die na jaren van weinig beweging opeens de motivatie hebben gevonden om weer in vorm te komen. Het lichaam is de vaak lange afstanden die deze mensen afleggen niet gewend. De lichamen van deze beginnend renners raken overbelast wat er voor zorgt dat er klachten ontstaan. Deze klachten kunnen variëren van korte blessures tot lang slepende terugkerende klachten. In deze blog bespreken we een aantal veel voorkomende klachten en bieden we een oplossing aan waar niet iedereen direct aan denkt. Lees snel verder!

Veel voorkomende voetklachten bij hardlopers

Een veel voorkomende klacht bij sporters tussen de 40 en 50 jaar is hielspoor. Een hielspoor is een verkalking van de aanhechting van de grote voetpeesplaat aan de onderzijde van het hielbeen en bevindt zich ongeveer in het midden aan de onderzijde van de hiel. Een andere klacht is peesplaatontsteking. De peesplaat is de grote pees onder de voet. Deze peesplaat moet ervoor zorgen dat de voet gestuurd wordt tijdens het lopen en in stilstand zorgt de peesplaat voor stabiliteit. Als deze pees overbelast of ontstoken is, kan dit zorgen voor pijn tijdens het lopen of geeft dit instabiliteitsklachten en spreken we van een peesplaatontsteking.

Ga een langs de podotherapeut

Heb jij ook last van één van deze veel voorkomende voetklachten? Ga dan eens bij een podotherapeut langs. De podotherapeut is net als bijvoorbeeld een huisarts of fysiotherapeut gespecialiseerd op een bepaald gebied van zorg. Waar de huisarts algemene kennis van geneeskunde heeft en de fysiotherapeut gespecialiseerd is op het gebied van het bewegingsgestel helpt de podotherapeut jouw met al jouw problemen op het gebied van rug-, nek-, heup-, knie- en voetklachten. Hierbij kijkt de therapeut specifiek naar jouw houding en biedt oplossingen aan zoals verhoogde zooltjes of looptraining.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *