Hoe duurzaam zijn jouw sokken?

Bij begrippen als ‘duurzaamheid’ en ‘ecologische impact’ denk je misschien niet direct aan je onderkleding. Toch kun je jouw ecologische voetafdruk flink verkleinen, door jouw sokken eens onder de loep te nemen. Het begint met het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Lees snel meer over de impact van katoen en ontdek een comfortabel en groen alternatief.

Een nieuwe kijk op katoen

Al decennia of zelfs eeuwen is katoen de meestgebruikte stof voor onderkleding. Kijk maar eens op het label van je ondergoed en het kaartje van je nieuwe sokken. Dat is ook wel begrijpelijk, want katoen is gemakkelijk te verwerken tot een stevige, iets elastische stof, die ook nog eens best comfortabel zit. Dan komt nu de ‘maar’: wist je dat de katoenplant wel een heel jaar nodig heeft om tot oogstklare vorm uit te groeien? Bedenk maar eens hoeveel water, bodemvoeding en ongediertebestrijding daarbij komt kijken. Het is dus de hoogste tijd om over te stappen op hét alternatief voor katoenen sokken: bamboe sokken!

Elke dag oogsten

Bamboe is aan de buitenkant hard en de bladeren zijn stevig en scherp. Schoonheid zit van binnen, zegt men, iets dat in ieder geval voor bamboe geldt. Van bamboevezels wordt een stof gemaakt, met vele positieve eigenschappen: het is anti-transpirant, temperatuurvast en tegelijk stevig en zacht. Vandaar dat bamboe sokken bezig zijn met een pijlsnelle opmars. Over snel gesproken: na het oogsten groeit bamboe binnen een dag volledig terug, waarna het weer geoogst kan worden. Je kunt wel nagaan wat een winst dat betekent op bomenkap voor akkerbouw en water en voeding voor de groei. Dat maakt bamboe sokken tot de ideale ecologische sokken.

Ben je op zoek naar ultiem comfort aan je voeten en draag je daarbij graag bij aan een betere wereld? Dan zijn bamboe sokken echt wat voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *