Hoe voorkom je lekkage?

Lekkage is een veelvoorkomend probleem bij veel huishoudens. Zeker bij dagen waar veel regen gevallen is, is de kans groter dat het water via het dak het huis binnen loopt. Dit kan je muren aantasten en andere vervelende gevolgen met zich meebrengen. Daarom willen we lekkage natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen en zo snel mogelijk oplossen. Ben je benieuwd hoe je dit kan doen? Lees dan snel verder!

 

Dakinspectie

Een goede manier om lekkage te voorkomen is door het dak eens per jaar te laten inspecteren. Tijdens deze inspectie wordt er gekeken naar de conditie van het dak. Denk bijvoorbeeld aan of er beschadigingen te zien zijn in de dakbekleding of dakpannen of dat er andere dingen aan de hand zijn. Een dakdekker kan tijdens deze inspectie problemen gelijk verhelpen.

 

Dakgoot schoonmaken

Lekkage kan ook veroorzaakt worden door een verstopte dakgoot. Bijvoorbeeld doordat blaadjes en takjes verstopt zijn geraakt of vogeltjes die dit een perfecte plek vinden voor het nestelen en maken van een vogelnestje. Maak dus ook regelmatig de dakgoot schoon en controleer of er geen verstoppingen zijn. Zo kan het water weer goed doorlopen en voorkom je dat het water via je dakgoot naar binnen kan komen.

 

Lekkage opsporen

Als je toch eenmaal lekkage hebt, wil je de oorzaak natuurlijk zo snel mogelijk achterhalen. Het is daarom goed om te kijken waar het water vandaan komt. Dit kan het dak zijn, maar ook de leidingen. Dit kun je achterhalen door voordat je gaat slapen de waterstand op te meten. Als dit in de ochtend meer geworden is, kun je er vanuit gaan dat de lekkage van je waterleidingen komt. Als je een leiding moet vervangen, kun je een pijpleidingen bedrijf inschakelen. Komt de lekkage van het dak? Dan raden we je aan om een dakdekker in te schakelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *