Zo koop je, je (droom)huis met succes!

Een nieuw huis kopen is een belangrijke stap in ons leven. Misschien ga je wel voor het eerst of jezelf wonen of hebben jij en je partner besloten om samen te gaan wonen. Of misschien zien jullie wel toe aan een groter huis vanwege gezinsuitbreiding of juist een kleiner huis wanneer een deel van het gezin vertrekt. Genoeg redenen dus om een huis te kopen maar lukt het je ook echt om je droomhuis te bemachtigen? Zeker in de huidige situatie kan het vinden en kopen van een (droom)huis een behoorlijke opgave zijn. Daarom hieronder een aantal misstappen zodat jij die niet meer hoeft te maken.

Niet genoeg kijken

Nederlanders staan erom bekend dat ze wel graag kijken maar liever niet kopen. Toch gaat dit soms niet op wanneer men op huizenjacht gaat. De aanbod op de huizenmarkt is op dit moment vrij beperkt. Zodra men een huis tegenkomt waarbij ze enigszins het gevoel hebben dat dit wel eens het huis zou kunnen zijn, nemen ze direct een besluit. Ze staren zich blind op dit huis en vergeten verder te kijken. En dat is zonde. Juist wanneer je verder kijkt kan je bepalen of het huis waar je geïnteresseerd in bent daadwerkelijk je droomhuis is of dat er misschien nog betere opties op de markt zijn. Het kopen van een huis is een behoorlijke investering en dat gaat zeker niet over één nacht ijs.

Onvoldoende financiële middelen

En als we het dan toch over de investering hebben is het ook goed om te kijken naar de financiële middelen. Nog te vaak gaat men te laat kijken hoe ze er financieel voorstaan. Wat hun financiële middelen zijn en vooral of ze wel voldoende financiële middelen tot hun beschikking hebben. vaak kom je niet onder een hypotheek uit maar heb je wel op tijd navraag gedaan wat betreft je maximale hypotheek? En vergeet ook zeker andere belangrijke factoren hierbij niet zoals de hoogte van je hypotheekrente en bij welke partij je de hypotheek wilt afsluiten. Tijdig je hypotheek laten berekenen is dan ook zeer aan te raden.

Geen bouwkundige keuring

Hoeveel weet jij echt van huizen af? Kan je zien of er houtrot is en of de fundering nog voldoende draagt? Allemaal zaken die behoorlijk belangrijk zijn maar eigenlijk alleen aan het licht komen door middel van een bouwkundige keuring. De bouwkundige keuring wordt echter nog wel eens vergeten en de kans dat er na de koop nog zaak gaan spelen is hoog. Zorg er dus daarom voor dat je een bouwkundige keuring laat uitvoeren en deze eventueel ook opneemt als ontbindende voorwaarden in het koopcontract.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *