In kleine stappen gezonder leven!

De zomer komt eraan en we zien direct dat mensen weer wat gezonder willen leven. We gaan meer naar buiten, zien meer mensen en gaan goed van de zon genieten. Hier hoort ook een fit lichaam en een gezonde levensstijl bij. Laten we eens kijken!

Gezonde snacks vinden die lekker zijn

Er bestaan gelukkig een hoop gezonde snacks die ook lekker zijn. Je hoeft hiervoor niet elke supermarkt af te gaan en alleen maar proteine bars te eten. Je kunt eenvoudig zelf wat voorbereiden. Denk aan een brownie die je met cacaopoeder en pindakaas maakt in plaats van een hoop suiker. Of een hartige snack zoals boerenkool in de oven doen en er chips van maken. Je kunt het zo gek maken als je wilt!

Gezonder en lekkerder drinken

Alleen maar water drinken vinden een hoop mensen saai. Het heeft niet echt smaak en is geen boeiende drank. Gezonder en lekkerder drinken is ook zeker mogelijk! Denk aan brandnetelthee of tijmthee. Er bestaan enorm veel theesoorten waar je uit kunt kiezen. Je zult hier vast iets vinden wat lekker smaakt. Zo kun je in de zomer je thee inwisselen voor koud water met komkommer, citroen en tijm. Zie het als water met een smaakje!

Toegeven aan je cravings

Een veelvoorkomende fout is het onderdrukken van je cravings. Drastische veranderingen werken nooit op de lange termijn. En al helemaal niet wanneer je gezonder wilt leven. Het is dan ook niet gek dat je trek hebt in iets ongezonds. Nu is het niet de bedoeling dat je er volledig aan toegeeft en je volstopt met vette, ongezonde voeding. Je kunt met een kleine snack nog meer genieten en toegeven aan je craving. Op den duur heb je er minder last van en leer je ook te genieten van een craving!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *