Kerst vieren op afstand

Met de nieuwe, strengere coronamaatregelen is het duidelijk geworden dat we Kerst dit jaar niet zullen vieren zoals we gewend zijn. We zijn genoodzaakt om met zo min mogelijk mensen in huis of buiten te zijn. Dit maakt het voor een feestdag extra lastig en verdrietig. Hoe gaan we Kerst vieren op deze manier? We hebben geluk dat we in een digitale tijdperk leven waarin we mensen toch nog op afstand kunnen zien en spreken. Dit maakt het iets minder erg. Laten we kijken naar de nieuwe manier van Kerst vieren.

Plan cadeaumomenten in

Met al onze smart devices is het mogelijk om te videobellen met elkaar. Je kunt hierdoor de volgende dingen doen:

 • Kerstdiner;
  Bereid allemaal iets lekkers voor jezelf voor en spreek af om bijvoorbeeld om half 7 gezamenlijk te eten. Op afstand, veilig en toch nog met elkaar.
 • Cadeaus uitpakken;
  Na het kerstdiner kun je je verplaatsen naar je kerstboom om samen kerstcadeaus uit te pakken. Zo kun je toch iemand zijn reactie zien en delen met elkaar wat je hebt gekregen.
 • Proosten;
  Een proost op een intens jaar waarin je samen bespreekt wat de leermomenten zijn geweest. Een stukje dankbaarheid hoort hier ook bij.
 • Spelletjes spelen:
  Sluit je Kerstavond af met een aantal spelletjes die je online kunt spelen.

Andere cadeaus dan normaal

Misschien kreeg je voorheen wel een lijstje toegestuurd met wat cadeautips. Omdat we dit jaar Kerst op een andere manier vieren is het leuk om cadeaus ook anders uit te kiezen. Verras iemand met iets wat diegene zelf niet zou verwachten. Zo kun je voor je broertjes en zusjes een I’m Toy treinset kopen. Je kunt zelf een kerstpakket samenstellen met kleine cadeaus. Denk ook aan cadeaus waar men nu veel aan heeft zoals spelletjes voor een spelletjesavond of een plant voor frisse lucht tijdens het thuiswerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *