Last van een hernia? Zo zien mogelijke behandelingen er uit

Een tussenwervelschijf die door de ruggenwervels heen steekt en daarbij tegen de zenuwen aan drukt. Dat is wat in wezen een hernia wordt genoemd. De pijnklachten die hiervan het gevolg zijn kunnen zeer hevig zijn. Niet zelden straalt de pijn door richting bijvoorbeeld de schouders, nek en armen. Hernia’s zijn gelukkig wel goed te behandelen, dus uitzichtloos pijn lijden is niet nodig. Lees hieronder op welke manieren een behandeling hernia vormgegeven kan worden.

Therapie

De meest gekozen behandeling tegen een hernia bestaat in eerste instantie uit therapeutische sessies. Hierbij kun je denken aan sessies met een duur van zes tot acht weken. Naast het feit dat je in die tijd regelmatig een therapeut bezoekt zul je ook gevraagd worden thuis oefeningen te doen. Bij veel herniapatiënten worden de klachten op deze manier opgelost.

Pijnstilling

Mocht je tijdens de therapie nog veel last hebben van heftige pijn, iets dat vooral in de beginfase nog goed denkbaar is, dan kan het zijn dat een arts je pijnstillende middelen voorschrijft. Deze zijn dus louter bedoeld om de pijn te verzachten; de onderliggende oorzaak van de hernia wordt hiermee niet aangepakt.

behandeling hernia

Operatie

Wanneer na een maand of twee blijkt dat de therapie niet of te weinig heeft aangeslagen, dan kan het zijn dat er geadviseerd wordt tot opereren over te gaan. Het uitstekende stukje van de tussenwervelschijf zou in dat geval dus operatief verwijderd worden. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *