Zo koop je nooit meer de verkeerde schoenen!

Heb jij een paar schoenen in de kast staan die je ooit echt moest hebben maar nog nooit hebt gedragen? Je bent niet de enige! Ik denk dat ieder persoon minstens één paar heeft die nog nooit de kast uit is gekomen of na een keer dragen meteen ver achterin is verstopt. Als het al bij één paar blijft. Hoe komt het toch dat we schoenen kopen die we achteraf helemaal niet dragen of nog beter, hoe voorkomen we dat we schoenen kopen die we achteraf eigenlijk helemaal niet dragen. We zijn tenslotte een dief van ons eigen portemonnee. In dit blog een aantal tips om dat voortaan te voorkomen!

Ga voor kwaliteit

Ooit gehoord van de gouden regel ‘goedkoop is duurkoop’? Zo niet dan zullen we je het nog een keer vertellen zodat je het nooit meer vergeten. Goedkope spullen kopen lijkt soms zo fijn maar uiteindelijk ben je op de lange termijn toch veel meer kwijt omdat je deze spullen vaker moet kopen. Laten we schoenen als mooi voorbeeld nemen. Schoenen van een of twee tientjes zullen waarschijnlijk niet meer dan een aantal maanden meegaan. Met schoenen van een hogere prijs doen we soms wel een aantal jaar. Je kan dus een keer wat meer uitgeven en er langer van genieten dan dat je iedere keer opnieuw nieuwe schoenen moet kopen. Zonde van je geld en van je tijd. Hoe het komt dat goedkope schoenen duurkoop zijn? Omdat schoenen van hoogwaardige kwaliteit gemaakt zijn van materialen die een langer bewerkingsproces hebben gehad. Hier betaal je gewoon voor en geloof ons, dat is helemaal niet erg. Neem eens een kijkje in de Mason Garments dames collectie als je op zoek bent naar schoenen van goede kwaliteit.

Ga voor de juiste maat

Heb jij ooit met een paar Mason Garments heren schoenen in je hand gestaan die eigenlijk een maat te klein waren maar waarvan je dacht dat je ze wel ging uitlopen? En is het gelukt? Waarschijnlijk niet hè! In de winkel of waar je de schoenen ook past, moeten de schoenen al goed zitten. Dit betekent dat je voeten voldoende ruimte moeten hebben en dat je tenen niet tegen de rand aan moeten komen. Hoe je dit test? Door te passen, te springen en zelfs een sprintje te trekken als dat kan. Op deze manier voel je het allerbeste aan op de schoenen jouw passen. Ga daarnaast ook niet altijd van de maat uit. De maatvoering bij merken kan onderling nog behoorlijk wisselend zijn.