Meer duurzaamheid dankzij dierenvoeding met insecteneiwit

Het is een feit dat onze katten en honden vlees nodig hebben. De carnivoor als een kat is nou eenmaal aangewezen op een vrij hoog gehalte dierlijke eiwitten in hun voer. Anders bestaat de kans dat er tekorten ontstaan met alle gevolgen van dien. 

Schade voor mens en dier bij de productie van vlees

Iedereen weet ondertussen dat de productie van vlees nogal wat milieuschade met zich meebrengt. Die schade geldt voor mens en dier. Het is, zo zij de geleerden het al geruime tijd eens, echt de hoogste tijd om alternatieven te vinden die minder schade aan het milieu veroorzaken. De alternatieven zijn er ondertussen.

De vleesproductie kan verregaande gevolgen hebben voor het milieu

In in ons land alleen al vind je ruim 12 miljoen varkens en een kleine 4 miljoen runderen. Die grote aantallen hebben grote gevolgen voor het milieu. Ook is het bekend dat de vleesproductie enorm veel water verbruikt ben dat kan verregaande gevolgen voor het milieu hebben. Het is daarom verstandig te kiezen voor een insecteneiwit. Dit is een duurzaam alternatief dat beduidend minder schade aan het milieu veroorzaakt. Wordt er gewerkt met larven, dan kan in onverwarmde ruimtes gewerkt worden en en in verhouding hebben de larven heel erg weinig voer nodig. Wat zeker ook het geval is, is dat de teelt beduidend minder plaats in zal nemen. 

Bitter noodzakelijk en bovendien mag de toepassing niet al te lang meer duren

Nog een voordeel is dat de productie van insecteneiwit beduidend minder water noodzakelijk is, veel minder dan bij rundvlees in elk geval. Bij de productie van insecteneiwit komt ook geen methaan vrij. Daardoor blijven ook de negatieve gevolgen voor het klimaat uit. De conclusie is dus gerechtvaardigd dat er al alternatieven zijn voor alternatieve manieren van voeding. Het is nu nog zaak ze op grote schaal toe te gaan passen. Het is bitter nodig en mag niet te lang meer duren. Meer duurzaamheid dankzij dierenvoeding met insecteneiwit is dan ook zeker een belangrijk onderwerp die hierbij komt kijken.

Er worden geen concessies gedaan aan de kwaliteit van de voeding

Insecten zijn dus nadrukkelijk de voedingsmiddelen voor de toekomst. Door diervoeder op basis van insecten basis te kiezen, kan het milieu veel beter beschermd worden. Aan de kwaliteit van voeding worden nooit concessies gedaan overigens. Die kwaliteit is simpelweg uitstekend. En dat verdient je kat dan ook gewoon. Al te veel te somberen over de productie van vlees is dus niet noodzakelijk. De alternatieven worden gewoon steeds beter. 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *